Bankledere risikerer fallit trods ægtepagter

Det kan godt være, at de tidligere ledere i Roskilde Bank har smidt værdierne over i konens navn, men det fritager dem ikke nødvendigvis for at betale erstatning, hvis de bliver dømt ved retten. - Mit bud er, at man vil gå langt i den her sag i forsøget på at få ægtepagterne omstødt, men det kan først ske, hvis de bliver dømt og erklæret konkurs, siger Kim Sommer Jensen, professor i retsvidenskab ved Aarhus Universitet til DABLADET Roskilde.

Ifølge TV2 Nyhederne har Roskilde Banks tidligere direktør Niels Valentin Hansen og tidligere medlem af bestyrelsen, Peter Holm, lavet ægtepagter før bankens krak, mens forhenværende underdirektør Allan H. Christensen efter krakket overførte værdier til sin kone for mindst 2,275 millioner kroner.
Som DAGBLADET Roskilde skrev i januar sidste år, oprettede næstformand for bestyrelsen, Niels Krüger, en ægtepagt 6. januar 2011, og i 2010 sørgede tidligere direktør Arne Wilhelmsen for at overdrage sine værdier til konen.
Som forholdene er nu for bankens forhenværende topfolk er der ikke noget galt i at arrangere formuen sådan, men hvis de bliver kendt erstatningspligtige og siden hen konkurs, og man altså tager paragraf §74 i konkursloven i brug, kan konerne komme til at skulle have penge op af lommen, skriver DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere