Banker lønner gældshærget bokser

Flere banker, blandt dem Amagerbanken, har hyret Hans Henrik Palm til et ganske særligt job, selv om den tidligere mesterbokser nærmest er ruineret og skylder flere hundrede millioner væk til de samme banker.

Bankerne kunne have erklæret Palm konkurs og solgt hans værdier. Men Ifølge DR Nyheder har de i stedet ansat ham til at administrere og passe på værdierne i sin underskudsplagede virksomhed.

Det gælder også den villa i Hellerup og direkte ned Øresund, hvor Palm fortsat bor. Han købte for nogle år siden villaen for 75 mio. kr., men i dag er den belånt for 85 mio.

Ud over Amagerbanken omfatter listen over dem, der har Hans Henrik Palm på lønningslisten, bl.a. Roskilde Bank og Forstædernes Bank. Alle står tilbage med store tab på flere af Palms mislykkede finanseventyr.

Den tidligere mesterboksers virksomhed har i dag en samlet gæld på 377 mio. kr. For at sikre ham yderligere har Amagerbanken accepteret, at han ikke afdrager på sin gæld til banken, men gerne til sine andre kreditorer.

Finansrådgiver Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg har aldrig før set en konstruktion, hvor en person med stor gæld ansættes til at administrere sine egne ejendomme.

Han kalder engagementet "dybt anstødeligt".

Ingen har tidligere haft kendskab til dette arrangement, og det fjerner nærmest den sidste rest af tillid til Amagerbankens ledelse, siger Kim Valentin.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere