Bandevagter anholdt med skarpladt pistol i Værebro

Politiet håber at få varetægtsfængslet to formodede bandevagter. Den ene var bevæbnet og iført skudsikker vest

To unge mænd, som ifølge politiet er bandevagter, er søndag blevet anholdt i Værebro nord for København. Det er et hotspot i den opblussede bandekonflikt, og derfor har politiet skærpet patruljeringen i området, som plages af skudepisoder.

Betjente gik patrulje i Værebro søndag eftermiddag og spottede de to mænd, som er henholdsvis 19 og 24 år.

- Da politipatruljen henvendte sig til dem, smed den 19-årige mand en skarpladt pistol fra sig. Han var iført en skudsikker vest, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Begge unge mænd, som blev anholdt ved 16-tiden, ventes at blive fremstillet i grundlovsforhør mandag.

Banden Værebros Hårde Kerne (VHK) ligger i strid med banden Loyal To Familia, der holder til i Kokkedal, Skovlunde, Tingbjerg og omkring Blågårds Plads på Nørrebro i København.

I netop Tingbjerg blev en 17-årig dreng sent søndag aften ramt af to skud i hovedet. Han er i livsfare og ligger nu på Rigshospitalet.

Fungerede som bandevagter

To unge mænd fra VHK blev fredag varetægtsfængslet i fire uger efter et våbenfund i Værebroparken. Politiet mener, at de to unge, der er 22 og 28 år, fungerede som bandevagter, da de blev anholdt aftenen forinden.

De havde begge skudsikre veste på, og den ene havde en radio på sig, da han blev anholdt. De stod på et sted, hvor man kan holde øje med alle, der kører ind i Værebroparken.

De to formodede bandevagter er sigtet for ulovlig våbenbesiddelse, men nægter sig begge skyldige, og den ene kærede øjeblikkeligt sin varetægtsfængsling til Østre Landsret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik