Bandeuro i hovedstaden bekymrer politiet

Strømninger i hovedstadens bandemiljø får politiet til at forlænge periode for visitationszone.

Aktiviteten i bandemiljøet i hovedstaden giver rynkede bryn hos ordensmagten. Politiet i København og på Vestegnen har derfor valgt at forlænge tidsrummet for to såkaldte visitationszoner.

Zonerne omfatter dele af Indre By, Nørrebro, Østerbro, Frederiksberg, Vanløse og Brønshøj samt områder i Gladsaxe, Herlev og Ballerup Kommuner.

- Det er politiets opfattelse, at der fortsat foreligger en særdeles skærpet trusselsvurdering, hvilket blandt andet ses ved en bekymrende manifestation af bandegrupperingernes tilstedeværelse, siger Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Politiet lægger blandt andet vægt på, at flere medlemmer af bandemiljøet på det seneste nærmest er begyndt at bruge uniformer i form af ensartede trøjer med skrift, som signalerer bandetilhørsforhold.

Visitationszonerne blev i første omgang oprettet henholdsvis 12. januar på Vestegnen og 14. januar i København efter flere episoder med brug af blandt andet knive og skydevåben i hovedstaden.

Politiet i begge kredse har nu valgt at forlænge perioden for visitationszonerne frem til 12. februar. Og i den periode må man indstille sig på, at man uden videre kan blive kropsvisiteret af politiet, hvis man befinder sig i zonen.

Normalt må politiet kun kropsvisitere folk, hvis der er en bestemt grund til at antage, at den pågældende ikke har rent mel i posen.

Politiloven giver dog mulighed for at indføre de såkaldte visitationszoner, som i et afgrænset område i en afgrænset periode giver politiet mulighed for at visitere alle uden videre.

Etableringen af en visitationszone giver ikke alene ret til kropsvisitation. Betjentene må også gennemgå biler for eventuelle våben.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Politibil nat

Politi søger vidner efter teenager blev stukket med kniv i nakken på Nørrebro

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Formodet rockerdrabsmand fængslet i fire uger

Politiet til stede ved Nordsjællands Hospital i Hillerød

Politi anholder banderelateret mand for drab i Hillerød

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere