Bandemedlemmer erkender overraskende hashsalg

Fem medlemmer af Loyal to Familia erkender i grundlovsforhør omfattende hashsalg på Nørrebro i København.

Fem mænd med relationer til banden Loyal to Familia erkendte højst usædvanligt omfattende hashsalg, da de onsdag blev fremstillet i grundlovsforhør i København Byret.

Handlen er foregået fra starten af november til midten af februar i området i og omkring Folkets Park på Nørrebro i København.

Rockere og bandemedlemmer er normalt kendt for ikke at være særligt meddelsomme overfor myndighederne, og derfor er de fems erkendelse noget af en overraskelse.

- Det er glædeligt og meget usædvanligt, siger anklager Frederik Larsen fra Københavns Politi til Ritzau.

Han forklarer tilståelserne med "et rigtigt godt efterforskningsmateriale", der blandt andet indeholdt videooptagelser fra parken.

- Da de blev præsenteret for materialet, tog de en kort snak med deres forsvarere og erkendte derefter stort set det hele, fortæller Frederik Larsen.

Mændene kunne dog ikke erkende, at de havde solgt så meget hash, som politiet mener. Tidligere onsdag oplyste politiet til Ritzau, at man mistænker dem for tilsammen at have solgt hash mellem 1600 og 4400 gange.

Efter grundlovsforhøret blev de fem løsladt med en besked om, at de vil blive varetægtsfængslet, hvis de fortsætter deres "forretning".

 

- Men nu har vi deres forklaring til retsbogen, og så kan vi i ro og mag vurdere, om sagen kan køre som en tilståelsessag eller ej, siger anklageren.

For at sagerne kan behandles som tilståelsessager kræver det, at anklagemyndigheden og forsvarerne kan blive enige om, hvor meget hash, de har solgt.