Bandekrigen udkæmpes også på skolebænken

Den verserende bandekonflikt i København er rykket ind på de tekniske skoler. Sådan lyder vurderingen fra uddannelsesvejleder i hovedstaden Anthony Ansel-Henry til DR København.

Han fortæller om elever på tekniske skoler, der bliver truet, udelukkende fordi de er vokset op i et område, hvor bandekonflikten raser, også selvom de ikke selv er med i en bande.

- Man kan blive truet, blot fordi man bor i et bestemt geografisk område og eventuelt kender nogen, der er med i en bande. Selvom de unge ikke er involveret i noget kriminelt, kan det have konsekvenser for, hvilket valg af uddannelse, de tager, forklarer Anthony Ansel-Henry.

Når unge fra indre Nørrebro eksempelvis gerne vil være murer eller tømrer, så fravælger de i nogle tilfælde at tage på Københavns Tekniske Skole på Refslagervej på ydre Nørrebro. De føler sig nemlig ikke

velkomne, fordi de kommer fra indre Nørrebro.

Ali Haseki, der er socialkoordinator i Gadepulsen, et værested for unge på Nørrebro, oplever også problemet:

- De unge giver udtryk for, hvor bange de egentlig er, for at komme ud på skolen, fordi de hver dag skal kigge sig over skulderen, siger han til DR København.

Og de to gadeplansarbejdere frygter for de unges fremtid, for i flere tilfælde har truslerne resulteret i, at de unge helt dropper uddannelsen.

- Vi kommer til at stå med en generation, der ikke har fundamentet for at kunne klare videre skoleforløb, siger Ali Haseki. Uddannelsesvejleder Anthony Ansel-Henry uddyber:

- Denne gruppe af unge er ret margenaliseret i forvejen, og nu får de endnu en barriere i forhold til at komme ud og få en uddannelse og et normalt liv her i København, siger han.

Ifølge Anthony Ansel-Henry eksisterer problemet ikke kun mellem indre og ydre Nørrebro. Bandekonflikten har også sat sit aftryk på tekniske skoler i Ballerup og andre steder i Storkøbenhavn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere