Bandefolk anholdt og sigtet for juleskyderi

I alt seks personer med banderelationer er anholdt i København. To sigtes for drabsforsøg juleaften.

En skudepisode ved Bellahøj i København sidst i januar anses for at være en del af konfliktscenariet. Foto: TV2/ Lorry

Københavns Politi slog tirsdag kløerne i seks personer med relationer til banden Brothas, hvoraf to sigtes for et drabsforsøg i Brønshøj juleaften, mens resten er sigtet for røveri. Det skriver Ekstra Bladets netavis.

- Jeg ønsker ikke at gå i detaljer om røverisigtelsen, siger Lau Thygesen, chef for organiseret kriminalitet, Københavns Politi, til netavisen.

Drabsforsøget fandt sted 24. december sidste år, da bevæbnede mænd invaderede et lokale på Frederikssundsvej 150 i Brønshøj i det nordvestlige København og åbnede ild mod en 34-årig mand.

Ifølge Ekstra Bladet havde den 34-årige relationer til Brothas, og Lau Thygesen oplyser, at der har været en "form for opsplitning" i banden, hvilket har medført "et internt konflikt-scenarie".

Den 34-årige blev ramt af skud i brystet, men blev dagen efter meldt udenfor livsfare.

Omkring 20 personer befandt sig i lokalet, som huser et opholdssted med spillemaskiner, da skyderiet brød ud.

Lau Thygesen oplyser ifølge Ekstra Bladet også, at en skudepisode ved Bellahøj i København sidst i januar anses for at være en del af konfliktscenariet.

Her sendte ukendte gerningsmænd en skudsalve af sted mod en bil en sen fredag aften.

Bilens fører var en mand i begyndelsen af 20'erne, der i forvejen er kendt af politiet, og på passagersæderne sad flere af mandens familiemedlemmer.

Dagen efter fandt en tilfældig forbipasserende ved en snedrive en skjult automatriffel, som politiet formodede blev brugt ved skyderiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik