Ballade på Nørrebro: 22 anholdt efter containerbrande

Festlig protest-happening i hovedstaden udviklede sig, og politi og brandvæsen måtte skride ind flere steder.

En fest med hundredvis af venstrefløjsaktivister i de københavnske gader udviklede sig natten til lørdag til bål i gaderne og flaskekast mod politiet. Inden natten var omme, var 22 anholdt.

Festlighederne, der var led i en større protestaktion under parolen Reclaim the Streets (Tag Gaderne Tilbage), begyndte omkring klokken 22 på Sankt Hans Torv.

Siden vandrede de unge op og ned ad Nørrebrogade med musik bragende ud af en højttalervogn, fortæller Københavns Politi.

Aktionen forløb i første omgang fredeligt, men i løbet af natten var politiet ude og anholde flere ballademagere, som lavede bål og malede graffiti.

Der blev også kastet med sten, flasker og fyrværkeri efter de københavnske betjente, skriver modkraft.dk.

- De har blandt andet sat ild til containere, som er blevet trukket ud på gaderne, siger vagtchef Dannie Rise fra Københavns Politi.

Københavns Brandvæsen rykkede ud for at slukke flammerne, som primært blussede op omkring Sankt Hans Torv på Elmegade, Fælledvej og Guldbergsgade. Brandvæsnet fortæller, at slukningsarbejdet stod på i omkring en times tid.

Politiet har anholdt i alt 22 personer, og gadefestlighederne blev lukket ned i bydelen.

Politiet er i gang med at afhøre de anholdte, og lørdag morgen står det klart, at i hvert fald to skal fremstilles i grundlovsforhør.

De er begge sigtet for at kaste flasker mod politiet, oplyser den centrale efterforskningsleder Robert Jensen fra Københavns Politi.

Initiativtagerne til nattens arrangement på Nørrebro skriver ifølge modkraft.dk på Facebook, at aktionen var en "kæmpe succes".

Happeningen Reclaim the Streets har tidligere ført til masseanholdelser. I september 2006 blev 263 mennesker lagt i håndjern under en demonstration til fordel for Ungdomshuset.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere