Bakken udnævnt som en af verdens bedste

Det er almindeligt kendt, at forlystelsesparken Bakken er verdens ældste. Nu har den britiske avis The Guardian også udnævnt Bakken til at være blandt verdens bedste.

Den kendte britiske avis har lavet en liste over de ti bedste forlystelsesparker i verden, som deres læsere formentlig ikke har hørt om før.

Her er Bakken i Klampenborg en af de få udvalgte.

The Guardian skriver om Bakken, at det er en charmerende historisk forlystelsespark, som ofte bliver overset af udenlandske turister.

- Mens den ikke kan konkurrere med spændingen i moderne parker, har Bakken stadig nogle imponerende forlystelser: Den gamle trærutsjebane fra 1932 anses for at være en klassiker. Den smagfulde og nostalgiske park er omgivet af grønne områder, og det er en god scene for en stille og rolig dag med familien, skriver avisen.

På listen over de ti bedste men mindre kendte forlystelsesparken finder man foruden Bakken en del temaparker. The Guardian fremhæver blandt andet en Litausk skulpturpark med fokus på Sovjettidens store navne som Stalin og Lenin og en maltesisk forlystelsespark bygget op mellem de originale kulisser fra filmatiseringen af Skipper Skræk fra 1980.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Morten Junge Olsen - Petanque

playDanmarksmestre i petanque er bedste venner og sigter efter VM

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere