Bagmandspolitiet tiltaler Stein Bagger i ny sag

Bagmandspolitiet har nu tiltalt Stein Bagger for ny kriminalitet, og politiet kræver Bagger fængslet.

Selv om man sidder i fængsel for bedrageri for 831 millioner kroner, så kan man godt fortsætte sin kriminelle løbebane.

Det er i hvert fald, hvad Statsadvokaturen for særlig Økonomisk Kriminalitet - i daglig tale kaldet Bagmandspolitiet - mener, at den 46-årige Stein Bagger har gjort. Og nu er den svindeldømte tiltalt i en ny sag.

Allerede i december sidste år blev den bedrageridømte forretningsmand sigtet for ulovligt at have drevet forretning og dermed overtrådt sin dom fra 2009, mens han var i resocialisering.

Ny sag startet under afsoning

Den nye sag startede, mens Stein Bagger formelt var i praktik under afsoningen i flytte- og opmagasineringsselskabet Dansk-Selfstorage.dk.

Stein Bagger er tiltalt for, at han som praktikant reelt har styret selskabet - og det må han ikke, da han i sin dom blev frakendt retten til at deltage i bestyrelser, direktioner eller på anden måde indgå i virksomhedsledelse.

Ifølge tiltalen har praktikant Bagger godkendt regnskaber, truffet beslutninger om ansættelser og fyringer samt uddelegeret opgaver til den på papiret værende direktør.

Bagger begået underslæb fra fængslet

Bagmandspolitiet mener også, at Bagger har begået underslæb, mens han har siddet i fængsel. Sammen med en 51-årig medtiltalt direktør i firmaet er Stein Bagger tiltalt for at sælge to trucks i februar 2012, selvom Bagger og Co. kun havde leaset trucksene.

Bagmandspolitiet mener, at Stein Bagger og den medtiltalte på den måde fik en uberettiget gevinst på 250.000 kroner. Den 51-årige medtiltalte er også anklaget for at sælge 13 leasede containere til en uberettiget indtægt på 350.000 kroner.

Det har tidligere været fremme, at Stein Bagger også ville blive tiltalt for dokumentfalsk, fordi han var mistænkt for at have brugt en andens kreditkort til at leje en firmabil. Bagmandspolitiet har ikke tiltalt Bagger for dokumentfalsk i første omgang.

Afsoner 7 års fængsel efter IT Factory-svindel

Der kan dog komme yderligere tiltaleforhold senere, oplyser Bagmandspolitiet, der kræver Stein Bagger idømt en ubetinget fængselsstraf i den nye sag.

Politiets påstande er tidligere blevet afvist af Stein Baggers advokat Karoly Németh.

Bagger blev i juni 2009 idømt syv års fængsel efter at have erklæret sig skyldig i svindlen med IT Factory.

Den nye sag forventes at begynde i midten af november.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere