Baggers svindelsmykker slår auktionsrekord

Smykkerne fra Stein Baggers konkursbo er blevet solgt for hele 2,6 millioner. En guldring satte auktionsrekord

Foto: /ritzau/

Torsdag aften blev smykkerne fra Stein Baggers tid som IT Factory-direktør solgt. Et af smykkerne slog auktionsrekord med et hammerslag på 450.000 kroner.

Smykkerne var del af en større auktion, men forventningen var særlig stor, da hammeren faldt over de ekstraordinære smykker fra konkursboet efter IT Factory.
Auktionssalen var fyldt med både danske og internationale købere.

- De meget fine sten er gået meget bedre, end vi havde regnet med. Især to sten har opnået fantastiske hammerslag, siger smykkeekspert Katrin Mikkelsen Sørensen fra auktionshuset Bruun Rasmussen til Ritzau.

Rekordindehaveren er en 14 karat pink guldring med brillantslebne diamanter, som satte rekord ved at blive solgt for 450.000 kroner.

Den anden er en diamantring af platin og 18 karat guld, der blev solgt for 440.000 kroner.

- Det er usædvanligt, at vi i Danmark får sådanne hammerslag. Det er fordi, kvaliteten og stenene er af så usædvanlig fin kvalitet. Det er helt exceptionelt på det danske marked, siger Katrin Mikkelsen Sørensen.

Hammerslaget blev på hele 117 procent over vurderingen og indbragte dermed 2.620.000 kroner mod en samlet vurdering på 1.207.000 kroner.

Auktionshuset Bruun Rasmussen vurderer, at de andre smykker på auktionen har opnået en bedre pris på grund af den interesse, der har været for Stein Baggers smykker.
Smykkerne har tilhørt Stein Baggers ekskone, Anette Uttenthal, men blev konfiskeret af Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, da de var blevet købt for midler, som stammede fra det bedrageridømte firma IT Factory.
Auktionshuset solgte smykkerne på begæring af Kammeradvokaten.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik