Bagagepukkel er ved at være væk i lufthavnen

Weekendens ophobede bagage i Københavns Lufthavn er ved at være væk. Lufthavnen beklager problemerne.

Foto: TV2/Lorry

Bagagepukkel er ved at være væk i lufthavnen

Weekendens ophobede bagage i Københavns Lufthavn er ved at være væk. Lufthavnen beklager problemerne. De store charterselskaber, der bruger Københavns Lufthavn til at flyve deres gæster ud i den vide verden, er trætte af, at gæsterne ikke får deres bagage med på ferie. To weekender i træk har der været bøvl med bagagen i lufthavnen.

I forrige weekend gjorde det nye bagageanlæg til en kvart milliard kroner knuder. Og i den just overståede var det 120 ansatte i bagagehåndteringsselskabet Novia, der strejkede.

- At Novias ansatte nedlægger arbejdet kan vi ikke gøre så meget ved andet end at beklage det overfor kunderne. Men at bagageanlægget går ned bør ikke ske. Der lægger vi os fladt ned, siger Anne Munck Mikkelsen, kommunikationsrådgiver i lufthavnen.

Lørdagens arbejdsnedlæggelse betød forsinkelser for 23 fly. Og siden har lufthavnen arbejdet på at få sendt bagagen efter de rejsende, der skulle rejse ud af lufthavnen. Og til passagerer der havde København som ankomststed.

- Jeg regner med, at vi får de sidste kufferter af sted i løbet af i mandag formiddag, siger kommunikationsrådgiveren.

At der nu to weekender i træk har været problemer med bagagen i lufthavnen, får salgsdirektør Stig Elling i Star Tour til at sige:

- Det er simpelthen utilgiveligt!

Også Spies og SAS er ifølge TV2 News utilfredse med, at kunderne ikke kan få deres kufferter med sig fra lufthavnen.

- Det er to meget forskellige sager. Og vi kan kun beklage, at der var tekniske problemer med at få det nye og det gamle bagageanlæg til at "snakke sammen". Heldigvis var der ikke problemer i denne weekend, siger Anne Munck Mikkelsen.

Rejsesitet Stand By skriver, at Novia senere mandag har indkaldt til møde med de ansatte. Ifølge flere medier er det en sag om en fyring samt en stor overarbejdspukkel, de ansatte er utilfredse med. Novia beskæftiger i alt 800 medarbejdere.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik