Badmintontopklub prøver at starte forfra

Guld, sølv eller bronze. En af de tre hver sæson i de seneste 20 år. Sådan har livet været for Kastrup-Magleby Badmintonklub (KMB) lige siden 1989. Men da holdturneringen sluttede i år, var der ingen metal til klubben. Langtfra, faktisk. En slutplacering som nummer fem ud af seks, og aldrig i nærheden af medaljer. Årsagen dertil? Penge. Eller mangel på samme. Så meget mangel, at Kastrup-Magleby Badmintonklub 20. april blev erklæret konkurs i Sø- og Handelsretten.
Farvel til verdensklassespillerne, farvel til medaljer, farvel til badmintonligaen. I hvert fald for en tid. For nu kan det blive til goddag i stedet for farvel. Et goddag til en ny badmintonklub og et goddag til 2. division fra næste sæson, skriver Politiken tirsdag. I det gamle KMB er der tirsdag aften stiftende generalforsamling, der kan betyde, at klubben genopstår fra elefantkirkegården og begynder en langsom rejse op gennem rækkerne under navnet Kastrup Badmintonklub. Det håber klubbens genopstillende formand på.
»Jeg håber, at vi kommer igennem generalforsamlingen og får startet en ny klub op. Der er jo kun én vej, og når der er gået nogle år, håber jeg, at vi ligger der, hvor vi altid har været«, siger Jørgen Jørgensen, der har været formand i 35 år, til Politiken.
En af dem, der har været med (næsten) hele vejen, er Michael Søgaard. Han kom til klubben i sæsonen 1992/1993 og har været der siden. I sine velmagtsdage var han blandt verdens bedste mixdoublespillere, og i KMB var han med alle otte gange fra 1998 til 2007, hvor guldet og titlen som danmarksmestre blev hentet.
»Det gør ondt inde i klubhjertet. Jeg håber, at klubben får genoprejsning, men det kommer til at vare mange år, før man ser den i toppen af dansk badminton igen. Hvis det overhovedet sker«, siger Michael Søgaard til Politiken. Han kalder KMB for dansk badmintons svar på fodboldklubben Brøndby IF. Det er en klub med en lang historie, og den første danske klub, der forsøgte at gøre badminton professionelt og tilbød dens spillere kontrakter.
»Det er den klub, der tog de første skridt, gik i nye retninger og kom med nye initiativer. Andre klubber var lydhøre for, hvad man foretog sig i KMB, og det er synd, at den ikke længere eksisterer«, siger Søgaard til Politiken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere