Badevejr giver livredderne sved på panden

Flere hundrede gange har livredderne ydet førstehjælp på hovedstadens strande den seneste uge.

Sommer og sol har for alvor ramt Danmark den seneste uge. De kommende dage byder på lidt mere ustadigt vejr, og det glæder hovedstadens livreddere sig formentlig til. De har nemlig haft ekstra travlt den seneste uge.

Hele 197 gange har de ydet førstehjælp til badegæster, der er kommet galt af sted, og en enkelt gang måtte de ud i en livreddende aktion. I Havnebadet Islands Brygge gik en lille pige i panik i børnebassinet.

- Livredderne bjærger pigen ind til kanten og op af bassinet. Pigen, der besøger havnebadet sammen med sin mor, er chokeret og modtagter psykisk førstehjælp, oplyser Trygfonden i en pressemeddelelse.

De opfordrer til, at badegæster holder sig mellem de gule og røde flag i vandet, når de kaster sig i bølgerne. Det er her, livredderne holder ekstra godt øje.

Foruden en livreddende aktion og 197 førstehjælpsaktioner, så har livredderne i hovedstaden også været ude til 131 forebyggende aktioner og 3023 oplysende indsatser alene den seneste uge. 

Livredderne dækker strandene Bellevue, Charlottenlund, Vallensbæk, Ishøj, Brøndby, Hundige og havnebadene ved Fisketorvet, Islands Brygge og Sluseholmen.

 

De fem baderåd