Badevejr giver livredderne sved på panden

Flere hundrede gange har livredderne ydet førstehjælp på hovedstadens strande den seneste uge.

Sommer og sol har for alvor ramt Danmark den seneste uge. De kommende dage byder på lidt mere ustadigt vejr, og det glæder hovedstadens livreddere sig formentlig til. De har nemlig haft ekstra travlt den seneste uge.

Hele 197 gange har de ydet førstehjælp til badegæster, der er kommet galt af sted, og en enkelt gang måtte de ud i en livreddende aktion. I Havnebadet Islands Brygge gik en lille pige i panik i børnebassinet.

- Livredderne bjærger pigen ind til kanten og op af bassinet. Pigen, der besøger havnebadet sammen med sin mor, er chokeret og modtagter psykisk førstehjælp, oplyser Trygfonden i en pressemeddelelse.

De opfordrer til, at badegæster holder sig mellem de gule og røde flag i vandet, når de kaster sig i bølgerne. Det er her, livredderne holder ekstra godt øje.

Foruden en livreddende aktion og 197 førstehjælpsaktioner, så har livredderne i hovedstaden også været ude til 131 forebyggende aktioner og 3023 oplysende indsatser alene den seneste uge. 

Livredderne dækker strandene Bellevue, Charlottenlund, Vallensbæk, Ishøj, Brøndby, Hundige og havnebadene ved Fisketorvet, Islands Brygge og Sluseholmen.

 

De fem baderåd

Lær at svømme
Når du kan svømme, kan du redde dig selv og andre fra at drukne. Vælger du at gå i vandet, selvom du ikke kan svømme, bør du finde et sted, hvor du kan bunde, og hvor vandforholdene er rolige.

Gå aldrig alene i vandet
Når I er flere, kan I holde øje med hinanden og reagere hurtigt, hvis noget går galt. Det giver større sikkerhed for alle. Undgå farlige lege i vandet, og råb aldrig om hjælp for sjov.

Læs vinden og vandet
Brug dine øjne og din sunde fornuft, før du bader. Tjek vandets dybde og strømforhold, og hold øje med vindens retning. Ved fralandsvind driver badedyr, gummibåde og luftmadrasser hurtigt til havs. Der er også øget risiko for brandmænd. Ved pålandsvind er der øget risiko for revlehuller med kraftig udstrømning.
4. Lær stranden at kende
En ny strand kan være fuld af overraskelser, der ikke kan ses med det blotte øje. Spørg de lokale eller en livredder om strandens særlige forhold, før du går i vandet. Passerer der en hurtigfærge, der kan give store bølger? Er stranden kendt for at være meget stejl? Er der moler eller høfder, som påvirker strømmen? I udlandet skal du også være opmærksom på undersøiske rev eller farlige dyr. Læs også altid strandens oplysningsskilte.

Slip ikke børnene af syne
Hold dig tæt ved badende børn, så I kan se og høre hinanden, og du kan nå at gribe ind, hvis det bliver nødvendigt. Selv større børn, der svømmer godt i en svømmehal, kommer nemt i vanskeligheder i mødet med havets strøm og bølger. Hold godt øje med børn, og sørg for ikke at blive distraheret.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik