Avis: Mistænkt for drab i Kødbyen er i Somalia

Den jurastuderende Jonas Thomsen Sekyeres drabsmand opholder sig ifølge Ekstra Bladet i Somalia.

Det er efterhånden mere end halvandet år siden, at den 21-årige jurastuderende Jonas Thomsen Sekyere med et knivstik i hjertet blev dræbt på baren "Bakken" i Kødbyen.

Få dage efter drabet udstedte Justitsministeriet en international arrestordre på den dengang 27-årige Omar Hassan Sheik Muse, men endnu har politiets efterforskning ikke ført til anholdelse.

Nu mener Ekstra Bladet imidlertid at have lokaliseret den i dag 29-årige dansk-somalier i provinsen Somaliland i Somalia i den nordlige del af Østafrika.

I byen Hargeisa har avisen været i kontakt med både Muses fætter og onkel, der begge har bekræftet, at den mistænkte opholder sig i byen.

Mistænkte rejser på falsk pas

Ifølge avisen dokumenterer billeder desuden, at Omer Muse allerede i december 2012 opholdt sig i Somalia - altså blot en måned efter drabet, der blev begået 17. november samme år.

Ved hjælp af et falsk pas skal Muse ifølge Ekstra Bladet have haft held til at skjule sig for myndighederne og flere gange rejst til nabolandet Etiopien, hvor han har opholdt sig i hovedstaden, Addis Abeba.

Hos Københavns Politi ønsker drabschef Jens Møller ikke at oplyse, hvor tæt man mener at være på en anholdelse af Muse.

- Vi er ret sikre på, hvor han er, men der kan gå lidt tid endnu, siger drabschefen til Ekstra Bladet.

- Vi arbejder efter internationale spilleregler (i forbindelse med udlevering, red.). Men jeg håber, at der sker fremskridt i sagen inden for en overskuelig fremtid, siger Jens Møller, hvis afdeling har arbejdet på at finde drabsmanden siden 17. november 2012.

Umiddelbart efter drabet, der blev begået ved toilet-området på diskoteket omkring klokken 04.40 om natten, blev tre andre unge anholdt og sigtet for medvirken til drab, men beviserne var svage, og de blev løsladt.

Det er fortsat uklart, nøjagtig hvad der førte til knivstikket.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere