Audition til fritidsjob

X Factor-audition for at få et fritidsjob er problematisk, mener LO. Nej, siger Horesta. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Unge kan få et forskruet billede af, hvordan arbejdsmarkedet fungerer, hvis de skal stille op til en X Factor-lignende audition for at få et fritidsjob.

Det mener LO, som kritiserer Skodsborg Kurhotel og Spa for at holde audition for at besætte job som piccoline helt ned til otte timer om ugen.

Men Horesta støtter hotellet.

- Det spiller ind i et syn på en X Factor-generation, hvor man skal være særligt udvalgt, hvis det skal opleves som spændende. Det kan jeg godt være bekymret for, hvis det også skal handle om, når man går på arbejde. Som virksomhed skal man passe på med, at man ikke gør sin arbejdsplads til et show, siger ungdomskonsulent i LO, Kasper Sand Kjær.

Unge, som er bogligt svage, får en chance

Men en audition kan være at give bogligt svage unge en lige chance for at få job, mener Horesta.

- Ansøgerne behøver ikke at have en evne til at formidle noget på skrift, fordi det er et servicejob. Derfor er det fint, at man holder en audition i stedet for. På den måde får unge, der ikke er særlig bogligt stærke, en mulighed for at komme i betragtning, siger Poul Gemzøe-Enemark, juridisk direktør i Horesta.

På Skodsborg Kurhotel og Spa kalder man det for en forventningsafstemning.

- Jeg synes ikke, det er forskruet. Tværtimod formidler vi, at det er et arbejde, hvor der bliver stillet nogle krav til en, siger administrerende direktør på Skodsborg Kurhotel og Spa, Mai Kappenberger.

Hotellets audition finder sted på søndag og henvender sig til unge ned til 16 år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20_percent

playDenne hund kan snuse sig frem til skimmelsvamp

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere