Asylcentre foreslåes opdelt efter trosretninger

En kristen konvertit blev fornylig overfaldet på center Sjælsmark. Nu mener Nationalt Udlændingecenter at man skal overveje tros-opdelte asylcentre.

Foto: TV 2 Lorry

En kristen konvertit fra Afghanistan blev for nylig blev overfaldet på Center Sjælsmark ved Hørsholm.

Afghaneren skal være blevet slået med en stol på grund af en religiøs konflikt, og derfor ønsker afghaneren og flere af hans kristne trosfæller at blive flyttet fra asylcentret, fortæller de to præster, indvandrepræst Niels Nymann Eriksen og asylpræst Per Bohlbro til Kristeligt Dagblad.

Flere andre kristne konvertitter fra samme center føler sig truet på grund af deres religion.

- Religiøse spændinger kan vi ikke sige os fri for, siger leder af Center Sjælsmark, Niels Etlard, der ikke genkender den konkrete hændelse, men ikke kan afvise, at den har fundet sted.

- Jeg synes, at det lyder fornuftigt med en indkvartering og opdeling af asylsøgere efter religion. Det kunne være fornuftigt, fordi man på den måde kan undgå sammenstød på grund af forskellige trosretninger, siger Michael Bech, tillidsmand i Nationalt Udlændingecenter under Rigspolitiet, til Kristeligt Dagblad.

De to præster vil ikke afvise, at det kan blive aktuelt på et tidspunkt at opdele asylcentrene efter tro. men de mener begge, at problemet langt fra er nået et niveau, som gør det aktuelt lige nu.

Præsterne mener, at det vil være en falliterklæring, hvis en sådan opdeling bliver nødvendig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik