Astrid Krag lytter til blodprop-argumenter

Mens resten af regeringen lo og sukkede over regeringsrokaden, var sundhedsminister Astrid Krag (SF) til møde med tre partifæller fra Region Sjælland.

 De ville overbevise hende om, at Roskilde Sygehus skal behandle akutte blodpropper i hjertet. Det har Sundhedsstyrelsen afslået.

- Ministeren var meget lyttende, og der var en fælles forståelse af, at selv om Folketinget har givet Sundhedsstyrelsen opgaven med specialeplanlægning, så er der brug for yderligere begrundelser for afslaget, siger regionsrådsmedlem Flemming Stenild, der mødtes med Krag sammen med regionsrådsmedlem Tina Boel og byrådsmedlem i Roskilde Birgit Pedersen.

Stenild forventer, at Sundhedsstyrelsens direktør Else Smith lægger flere faglige begrundelser frem, når hun mødes med regionsrådet 19. august.

Samtlige regionspolitikere støtter sig til sygehusledelsen og hjerteafdelingen på Roskilde Sygehus, der har leveret argumentation for, at fem til 10 patienter yderligere (typisk fra regionens yderområder) vil overleve årligt, hvis de behandles i Roskilde i stedet for på Rigshospitalet.

Omvendt mener styrelsen, at det er afgørende, at Rigshospitalet har hjertekirurger til den gruppe patienter - svarende til en hvert andet år, som får problemer under ballonudvidelsen.

- Alle er enige om, at tiden fra alarm til behandling er afgørende. Men Sundhedsstyrelsen mener bare ikke, at det har helt så stor betydning at følge de europæiske retningslinjer, siger Flemming Stenild.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere