Astralis klar til finale foran 12.000 tilskuere

Søndag aften skal de danske Counter-Strike-stjerner fra Astralis spille finale ved majorturneringen i Polen foran 12.000 tilskuere til turneringen IEM Katowice.

De ligger suverænt som nummer et på toppen af verdensranglisten og søndag aften har de mulighed for at cementere deres position.

Til major-turneringen Intel Extreme Masters i den polske by Katowice skal de danske verdensstjerner fra Astralis spille finale mod det undertippede finske hold ENCE. 

ENCE ligger nummer ni på verdensranglisten, og derfor er det også de danske drenge fra Astralis, der er storfavorritter til opgøret.

Alligevel vil holdet ikke på forhånd tro, de har vundet årets første major-trofæ.

-  Det bliver endnu en kamp, hvor vi skal være 100 procent klar til, hvis vi vil vinde den. Og det har vi til sinde at være, siger Astralis' kaptajn, Lukas "Glaive" Rossander, i en pressemeddelelse.

I finalen ved IEM Katowice kan de danske verdensettere med en sejr se frem til en førstepræmie på 3,3 millioner kroner.

Bookmakerne har ikke overraskende Astralis som klar favorit, og lever holdet op til favoritværdigheden, vil de samtidig kunne indlede jagten på en gentagelse af sidste sæsons historiske grand slam.

Majoren i Katowice markerer starten på denne sæsons grand slam-jagt. For at vinde en grand slam skal et holde vinde fire ud af ti specifikke turneringer på kalenderen.

Ingen havde opnået det, før Astralis gjorde det sidste år og hentede bonussen på én million dollar (godt 6,5 millioner kroner).

- For os handler det om at bevare fokus og gå til opgaven med ydmyghed og respekt. Det bliver en benhård finale, nøjagtig som semifinalen var. Men vi er sultne efter sejr, lyder det fra træneren Danny "Zonic" Sørensen.

Sidste år vandt Astralis hele ti trofæer. En sejr i Katowice vil være årets første efter et finalenederlag til Team Liquid i iBuypower Masters tidligere i år.

Finalen mod Ence begynder klokken 19.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere