Arvinger snydt for milliarder

Roskilde: Et ukendt milliardbeløb er havnet i statskassen, fordi SKAT har fortolket loven forkert.

Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

SKAT har i flere end 30 år opkrævet skat af dødsboer, selv om mange af dem i virkeligheden var skattefri. Den ulovlige praksis er blevet ændret efter en dom i Landsskatteretten, hvor det er blevet fastslået, at beløbsgrænsen for skattefritagelse af et bo reelt har ligget dobbelt så højt som den grænse, SKAT har arbejdet med.

- Tidligere har SKAT set på, hvor stort hele boet var, og ladet dét være afgørende for, om det var skattefritaget eller ej, men det har der ikke været hjemmel for. Nu har vi fået slået fast, at det kun er afdødes andel af fællesboet, der skal være under grænsen, og det betyder, at ægtefællernes samlede formue i fællesejet kan være dobbelt så stor som tidligere, uden at der skal svares dødsboskat, siger advokat Susan Fürst fra advokatfirmaet Tommy V. Christiansen, som har ført sagen.

Hun afholder sig fra at gætte på, hvor mange milliarder staten har opkrævet uden hjemmel, og hun kan konstatere, at den juridiske sejr endnu ikke har ført til, at SKAT betaler de ulovligt opkrævede skatter tilbage. Det arbejder hun stadig på at opnå.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik