To års fængsel til teenage-røver

Efter en episode tirsdag eftermiddag har bageren i Tikøb efter alt at dømme fået et dårligt ry blandt pengehungrende kriminelle. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kort efter klokken 13 truede den 18-årige Mathias Præst Andersen sig til kassebeholdningen på 2015 kroner i bagerforretningen Tikøb Bageri. Men da han efterfølgende ville flygte fra stedet, blev han overmandet af bagermesteren selv, som pacificerede den unge røver, og kort efter overgav ham til politiet.
Den 18-årige mødte i går op ved Retten i Helsingør i det danske fodboldlandsholds træningsdragt og i slidte kondisko, og forklarede lavmælt til dommer Torben Hvid, om mandagens hændelsesforløb.
      - Jeg havde brug for pengene til transport. Til dagen og vejen, lød det fra den 18-årige, der uden videre tilstod røveriet.
      Manden er i forvejen kendt af politiet. I september 2009, bare 16 år gammel, begik han således to røverier mod en Q8-tank i Fredensborg. Dengang blev han idømt 1 års betinget fængsel, som nu udløses. Således kan den unge røver nu se frem til 2 års ubetinget fængsel.
Mathias Præst Andersen har endnu ikke besluttet, om han vil modtage dommen, eller anke den til landsretten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

Artikel foto

playVideo: Se, hvordan årets politihund arbejder

617670-311

Politi efterforsker mulig bilbombe i Gladsaxe som drabsforsøg

retten i glostrup

56-årig anholdt for omfattende handel og indsmugling af narko

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere