Arkitekt snydt for honorar

I tre år har arkitekt Tom Mose Petersen arbejdet med en plan for Sejlgårdens fremtid, men meget tyder på, at han ikke ser en skilling for sin indsats. Den firlængede gård i Farum fra midten af 1800-tallet bærer efterhånden præg af, at den har stået tom i de seneste år, og da Furesø Kommune endelig fik solgt ejendommen til Udviklingsselskabet for cirka fire en halv million kroner, var Tom Mose Petersen sikker på, at handlen var betinget af, at hans projekt blev realiseret.

- Det bekræftede både kommune og Udviklingsselskabet, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Men Udviklingsselskabet mener ikke, at man nogensinde har hyret Tom Mose Petersen, og hos Furesø Kommune er der ingen hjælp at hente for arkitekten.

- Kommunen kan hverken som myndighed eller ejendomssælger blande sig i en intern tvist mellem en rådgiver og dennes bygherre, fastslår Furesø Kommune i et brev til Tom Mose Petersen.

Han mener, at han er udsat for tyveri og misbrug af sit projektmateriale, men han mener også, at sagen drejer sig om kommunens svigt og meddelagtighed.

- Jeg er nu tvunget til at henlægge sagen - med deraf følgende tab - da omkostningerne ved en eventuel retssag er for store, vurderer Tom Mose Petersen.

Imens er Sejlgårdens fremtid stadig uvis. Nu pågår der en høring omkring en ny lokalplan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik