Årets kommunale gave: En hullet vej

I Lyngby-Taarbæk Kommune er politikerne rigtig kommet i gavehumør: De vil forære borgerne 26 km kommunale veje - kvit og frit. Men borgerne vil helst være fri, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag. Gaven betyder nemlig, at det fremover er husejerne, der skal betale for vedligehold, snerydning og lignende på en vej.

Niels Friderichsen, der ejer en mindre ejendom med seks lejligheder på Høstvej tæt på Lyngby Centrum, kan se frem til en årlig ekstraregning på adskillige tusinde kroner.
»Vi er meget utilfredse og betragter det som en ekstra skat, at vi nu skal stå som ejere af vores vej,« fortæller Niels Friderichsen, der er formand for Bevarings- og Beboerforeningen Bondebyen i Lyngby.
»Vi har egentlig mest lyst til at lukke flere af vejene i området for trafik, fordi trafikken er så voldsom, at der i nogle perioder kører en bil forbi hvert ottende sekund. Men det må vi ikke, selv om det bliver til en privat fællesvej.«
Lyngby-Taarbæk Kommune tilbyder ganske vist, at man godt vil fortsætte med vedligehold og snerydning mod betaling. Vedligehold koster 38 kr. pr. løbende meter foran huset, eller 1.140 kr. om året for Niels Friderichsen, mens kommunen vil klare snerydningen for en etageejendom for 29.000 kr. om året og for 395 kr. for et parcelhus.
Formanden for teknik- og miljøudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune, Venstremanden Paul Knudsen, lægger ikke skjul på, at formålet er at spare penge:
»Vi vedtog for to år siden, at vi skulle finde seks mio. kr. på budgettet ved at nedklassificere kommunale veje. Derfor er der tale om en sparemanøvre,« forklarer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere