Arcel efter Golden Globe-show: Fantastisk oplevelse

"En kongelig affære" tabte kampen om en Golden Globe til "Amour". Men Nicolaj Arcel festede alligevel.

Selvom Nicolaj Arcel måtte undvære en guldstatuette ved årets Golden Globe, så havde den danske instruktør alligevel en festlig aften i selskab med alle Hollywood-stjernerne i Los Angeles.

"En kongelig affære" var nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, men prisen gik i stedet til favoritten "Amour" af den østrigske instruktør Michael Haneke. Og det var fuldt fortjent, lyder det fra Nicolaj Arcel.

- Jeg sad ved siden af Haneke og hans kone hele aftenen, og det var et meget rørende øjeblik, da han vandt. Hun begyndte at græde, så vi blev bare glade på deres vegne, siger den danske instruktør til Ritzau efter prisuddelingen.

Der var ingen skuffelse

- Jeg har hele tiden nærmest vidst, at "Amour" ville vinde, så der var ikke den store overraskelse i det. Der var ikke nogen skuffelse, og jeg blev i hvert fald ikke ked af det, tilføjer Arcel.

Instruktøren nød i stedet festen og det stjernebesatte show med blandt andre Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Julia Roberts og den tidligere demokratiske præsident Bill Clinton.

- Det var fantastisk, det var simpelthen så sjovt. Samtlige stjerner i Hollywood var der jo, og det var bare en fed oplevelse. Vi havde en fest, siger Arcel.

Arcel: "Amour" vinder også Oscar

"En kongelig affære" er også nomineret til en Oscar. Men ifølge Nikolaj Arcel tager Michael Haneke og "Amour" også denne statuette.

- For det første er det en skidegod film. For det andet er Haneke en stor instruktør, som har lavet mange store mesterværker, men han har bare ikke vundet de her amerikanske priser før. Så derfor tror jeg, at Hollywood føler, at nu er det hans tur. Han har nu lavet en film, der passer meget mere til amerikanere, forklarer den danske instruktør, som nu skal feste videre med Golden Globe-gæsterne i Los Angeles.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Tivoli fredagsrock

Tivoli udsætter Fredagsrock - lancerer nyt musikkoncept i stedet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere