Arcel efter Golden Globe-show: Fantastisk oplevelse

"En kongelig affære" tabte kampen om en Golden Globe til "Amour". Men Nicolaj Arcel festede alligevel.

Foto: Lorry

Selvom Nicolaj Arcel måtte undvære en guldstatuette ved årets Golden Globe, så havde den danske instruktør alligevel en festlig aften i selskab med alle Hollywood-stjernerne i Los Angeles.

"En kongelig affære" var nomineret i kategorien bedste ikke-engelsksprogede film, men prisen gik i stedet til favoritten "Amour" af den østrigske instruktør Michael Haneke. Og det var fuldt fortjent, lyder det fra Nicolaj Arcel.

- Jeg sad ved siden af Haneke og hans kone hele aftenen, og det var et meget rørende øjeblik, da han vandt. Hun begyndte at græde, så vi blev bare glade på deres vegne, siger den danske instruktør til Ritzau efter prisuddelingen.

Der var ingen skuffelse

- Jeg har hele tiden nærmest vidst, at "Amour" ville vinde, så der var ikke den store overraskelse i det. Der var ikke nogen skuffelse, og jeg blev i hvert fald ikke ked af det, tilføjer Arcel.

Instruktøren nød i stedet festen og det stjernebesatte show med blandt andre Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Julia Roberts og den tidligere demokratiske præsident Bill Clinton.

- Det var fantastisk, det var simpelthen så sjovt. Samtlige stjerner i Hollywood var der jo, og det var bare en fed oplevelse. Vi havde en fest, siger Arcel.

Arcel: "Amour" vinder også Oscar

"En kongelig affære" er også nomineret til en Oscar. Men ifølge Nikolaj Arcel tager Michael Haneke og "Amour" også denne statuette.

- For det første er det en skidegod film. For det andet er Haneke en stor instruktør, som har lavet mange store mesterværker, men han har bare ikke vundet de her amerikanske priser før. Så derfor tror jeg, at Hollywood føler, at nu er det hans tur. Han har nu lavet en film, der passer meget mere til amerikanere, forklarer den danske instruktør, som nu skal feste videre med Golden Globe-gæsterne i Los Angeles.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?