Arbejdstilsynet laver særindsats på Nørrebro

Arbejdstilsynet indsætter nu deres akutindsatsgruppe i bandekrigen. De mange dramatiske episoder primært på Nørrebro kræver en særindsats indenfor psykisk arbejdsmiljø, og tilsynet har allerede været forbi blandt andet Rigshospitalet og flere kulturinstitutioner, skriver politiken.dk.

Henriette Steen er den overordnede tilsynschef for akutindsatsen hos Arbejdstilsynets Tilsynscenter 1, som dækker hele København.
»Vi skal både fungere som konsulenter for de øvrige tilsynsførende, men også påtage os akutopgaver som denne her på Nørrebro«, siger Henriette Steen til politiken.dk.
Det gælder for eksempel når institutionspersonale ser voldsepisoder, når redningfolkene er først på stedet, eller når viceværten skal tørre blodet rydde op efter et skyderi.
Episoderne kan ødelægge arbejdsglæden og endda resultere i traumer, fortæller udgående psykolog og tilsynsførende ved Arbejdstilsynet, Lars Lidsmoes.
»De ansatte bliver utrygge og bange og kan have svært ved at løse deres arbejdsopgaver, fordi de bruger mere energi på at forholde sig til truslen. Det kræver, at virksomheden forholder sig til problemet, så det ikke udvikler sig til en belastning«, siger psykologen til politiken.dk. »Er hændelsen barsk nok, kan det ligefrem ende med posttraumatisk stress-syndrom«, siger han.

Arbejdstilsynet fortsætter indsatsen i forbindelse med bandekrigen fremover, og vil blive ved med at kontakte personalegrupper, som får den ind på livet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere