Arbejdsnedlæggelse lammer alle DSB-tog på hele Sjælland

Passagerer opfordres til at søge mod bus og metro.

Der kører mandag morgen ingen toge på Sjælland.

Det sker, efter at DSB-personalet har besluttet at nedlægge arbejdet.

Informationschef i DSB, Tony Bispeskov, oplyser til TV 2 Lorry, at DSB ikke kan køre tog øst for Odense. Det gælder altså alle S-tog i Storkøbenhavn og fjern- og regionaltog på resten af Sjælland.

- Prognosen er ukendt. Der er jo tale om en overenstkomststridig arbejdsnedlæggelse blandt vores personale. Vi håber, at de genoptager arbejdet, så vi kan køre med vores kunder igen, siger Tony Bispeskov til TV 2 Lorry.

Der vil ikke blive indsat togbusser. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre at transportere 500.000 kunder på forsvarlig og rimelig vis, siger han.

Tony Bispeskov opfordrer kunderne til at finde alternative rejsemuligheder som metro og bus, hvis man har mulighed for det. Kunder i TV 2 Lorrys sendeområde, der skal til Sverige tilrådes at tage en bus fra Kastrup til Hyllie i Sverige.

Aktion på Københavns Hovedbanegård

Tony Bispeskov fortæller, at "en del aktionsfolk" uddeler løbesedler til kunderne på Københavns Hovedbanegård.

- De beskriver, at der er en arbejdsnedlæggelse, og hvad de så i øvrigt er utilfredse med. Og der står også, at de genoptager arbejdet fra klokken 15, men det kan jeg ikke vide, for jeg ved ikke, hvem afsenderen er. Der står bare medarbejderne i DSB, siger Tony Bispeskov.

Han oplyser, at rejsetidsgarantien fortsat gælder, og han opfordrer generelt til at holde sig opdateret på nettet. 

Arbejdsnedlæggelsen er den nyeste udvikling i en langstrakt strid mellem DSB og lokomotivførerne. Det hele begyndte, da DSB i december 2017 meldte sig ind i Dansk Industri. Man løsrev sig dermed fra de statslige overenskomster. 

Derefter opsagde DSB en række lokalaftaler om arbejdstid, og der bliver nu forhandlet om nye aftaler. 

DSB vil også have lang færre tillidsfolk, end tilfældet er i dag. Dansk Jernbaneforbund, der organiserer lokomotivførerne, gik med til at gå fra 99 til 41 tillidsfolk. Den aftale skulle have trådt i kraft mandag.

Men fordi forhandlingerne om de øvrige arbejdsvilkår ikke er færdige endnu, vil Dansk Jernbaneforbund ikke skrive under på aftalen om færre tillidsfolk. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik