Antifascister overmaler busreklamer efter Movia-shitstorm

Movia er endt i shitstorm, efter en reklame for det højrenationale Danskernes Parti er endt bagpå hovedstadens busser. Nu melder gruppen 'Revolutionære Antifascister' sig ind i kampen mod reklamerne.

Formodet antifascist overmaler busreklame Foto: Billede: Facebook

00:37

1 af 2

'Dine børn fortjener et dansk Danmark', lyder teksten bag på Movias busser.

Budskabet, der ifølge Movias reklameregler er fuldt lovligt, har stødt mange mennesker. 

Sagen har for alvor rullet, siden et opslag på det sociale medie Facebook igår rettede skarp kritik af reklamen og busselskabet Movia. 

Facebook-brugernes kritik går på, at Movia tilsyneladende accepterer at reklamere for et 'nazistisk parti', mens de sidste år fjernede busreklamen fra en, ifølge flere Facebook-brugere, 'lovlig forening, der opfordrer til lovlig boykot af en nation på grund af denne nations ulovlige handlinger'.

Læs mere om Movias forklaring her.

Nu har gruppen 'Revolutionære Antifascister' meldt sig ind i kampen mod reklamerne.

Det ses tydeligt på en video fra gruppens Facebook-side, der viser en mand, som overmaler bagenden af en bus 8A, hvorpå reklamen sidder.

Bussen holder ved et stoppested, hvor der er af- og påstigning, og det tidsrum er nok for den formodede antifascist, der på få sekunder får sløret hele reklamen.

I Facebookopslaget til videoen skriver Revolutionære Antifascister således:

'Vi har idag været ude og gøre alle mennesker mellem Østerbro og Rødovre en tjeneste, og vi vil opfordre andre til at gøre det samme når i møder den slags lort i gadebilledet.
Ingen platform for nazisme!'

Se videoen herunder:

00:37 Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik