Antallet af trafikdrab fordoblet i Nordsjælland på et år

Nordsjællands Politi har ingen specifik forklaring på, hvorfor antallet af trafikdrab i politikredsen blev fordoblet fra 2018 til 2019.

18 personer blev dræbt i trafikken i Nordsjællands Politikreds i 2019.

Det viser nye tal fra vejdirektoratet.

Det er det højste antal trafikdrab i området set over en fem-årig periode. Det er tilmed en fordobling i forhold til 2018.

- Det er svært at sige noget præcist om, hvad stigningen skyldes i antallet af trafikdræbte skyldes, men vi ved, at uopmærksomhed er en stor uheldsfaktor, siger Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Løbende dialog med kommunerne

Hos vejdirektoratet indgår Nordsjællands Politi som en politikreds med både store by- og landområder.

Og som i andre politikredse af samme kategori er andelen af tilskadekomne højere i byerne,  hvorimod der er flere dræbte uden for byerne. 11 ud af de 18 dræbte i Nordsjællands Politikreds i 2019 mistede livet i en landzone.

- Vi følger udviklingen og samarbejder med Vejdirektoratet om besigtigelse af uheldssteder, hvor der er sket dødsfald, med henblik på eventuelle konkrete tiltag for at forebygge trafikdrab, siger Nordsjællands Politi.

quote Jeg synes, vi gør et rigtig stort stykke arbejde for at se, om vi kan forbedre trafiksikkerheden i kommunen.

Dan Riise, formand, trafikudvalget, Hillerød Kommune, Venstre

Hillerød værst

Hillerød er den kommune i Nordsjælland, hvor der er sket flest trafikulykker med tilskadekomne. I 2019 var der hele 33 trafikulykker i Hillerød Kommune, hvoraf to havde dødelig udgang.

Og kigger man på den procentvise stigning, er antallet af trafikulykker med tilskadekomne i Hillerød Kommune fra 2018 til 2019 steget med 74 procent.

Hvorfor er Hillerød den kommune i Nordsjælland, hvor der sker flest trafikulykker?

- Ja, det undrer også mig. Jeg synes, vi gør et rigtig stort stykke arbejde for at se, om vi kan forbedre trafiksikkerheden i kommunen. Både med cykelstier, 40-kilometer zone og så videre. Så det er jeg rigtig ked af, siger Dan Riise, der er formand for trafikudvalget i Hillerød Kommune.

Særligt ét sted er der store trafikale problemer. Nemlig på Isterødvejen hvor en 45 årig mand tilbage i november 2019 mistede livet, mens to andre kom til skade, ved en trafikulykke, hvor tre biler var involveret. 

I midten af juli kunne TV 2 Lorry ellers berette om, hvordan der to dage i træk og tre gange på en uge skete en trafikulykke på Isterødvejen ved Hillerød.

quote Vi har møde med Vejdirektoratet en gang om året, hvor vores vejfolk taler med dem om, hvor problemerne er størst.

Dan Riise, formand, trafikudvalget, Hillerød Kommune, Venstre

Samarbejder med Vejdirektoratet

Dan Riise erkender, at der er problemer med Isterødvejen, men påpeger samtidig, at der er andre steder i kommunen, hvor der er trafikale problemer. 

Er det ikke noget, I som kommune skal reagere på?

- Jo, men kommunerne har ansvaret for kommunevejene, og staten har ansvaret for statsvejene. Vi har møde med Vejdirektoratet en gang om året, hvor vores vejfolk taler med dem om, hvor problemerne er størst, siger Dan Riise til TV 2 Lorry. 

Også Nordsjællands Politi arbejder tæt sammen med Vejdirektoratet: 

- Vi har en løbende dialog med Vejdirektoratet og kommunerne i politikredsen i forhold til uheldsbelastede strækninger. På forebyggelsessiden deltager vi i Rådet for Sikker Trafiks kampagner, ligesom vi gennemfører lokale indsatser i det omfang, det er muligt i forhold den samlede prioritering af opgaver, siger Nordsjællands Politi.

Hvis du er bosat i Nordsjælland kan du herunder i se statistikken for din kommune.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik