Antallet af indbrud i Helsingør er eksploderet

Antallet af indbrud i Helsingør Kommune i 2013 blev det højeste i syv år - og næsten dobbelt så højt som i 2007. Det er en af de få kommuner i Nordsjællands Politikreds, hvor antallet af indbrud stiger, skriver Helsingør Dagblad.

Der blev begået 1.425 indbrud i private boliger i Helsingør sidste år. Det er 183 indbrud flere end i 2012 og 245 indbrud flere end i 2011.

Men næsten dobbelt så mange som i 2007, da antallet var nede på 780 indbrud, skriver Helsingør Dagblad.

I det hele taget har politiet ikke fået flere anmeldelser om indbrud i lejligheder, sommerhuse og villaer i Helsingør Kommune i de sidste syv år, end tilfældet var i 2013.

Det så ellers lovende ud for indbrudsstatistikken i Helsingør Kommune i det første halvår af 2013, men i det andet halvår fik Nordsjællands Politi næsten 200 anmeldelser flere end i samme periode af 2012, og dermed blev de positive forventninger til året ødelagt.

Stationsleder: Tyvene ved hvor højindkomstområderne er

Til gengæld varmer politiledelsen sig ved tallet fra hele Nordsjællands Politikreds, som viser, at antallet af anmeldte indbrud totalt set er dalet med omtrent 250 anmeldelser i 2013.

Men i Helsingør står det altså stadig skralt til, og ifølge stationsleder Niels Jørgen Møller fra Nordsjællands Politi i Helsingør, så skal en del af forklaringen findes i kommunens beliggenhed.

- Der er ingen tvivl om at indbrudstyvene, hvad enten det er danske eller udenlandske gerningsmænd, ved, hvor højindkomstområderne i Nordsjælland ligger. Og det er blandt andet i Helsingør, siger stationslederen.

Ikke desto mindre viser statistikken for indbrudsraten i »whiskybæltet«-altså højindkomstkommunerne syd for Helsingør mod København - uden undtagelse at antallet af indbrud er dalet sidste år, og Helsingørs nabokommune Fredensborg har også haft færre indbrud i 2013 end i 2012.

Endelig kan Gribskov Kommune notere en nedgang på 67 indbrudsanmeldser i 2013 i forhold til året før.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Lige nu
Politibil

Politi efterlyser 13-årig: Har været forsvundet i fire dage

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere