Antal coronasmittede i Danmark tager største hop på én dag

262 personer i Danmark er tirsdag konstateret smittet med coronavirus. Mandag var 90 smittet i Danmark.

Pandemiafdeling på hospital. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Antallet af coronasmittede i Danmark har fra mandag til tirsdag taget det hidtil største hop på en dag, efter at virusset er kommet til Danmark.

Således er 262 personer sent tirsdag eftermiddag konstateret smittet med coronavirusset. Det fremgår af Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside.

Læs også Coronasmittet person deltog i fredagsbar

De 262 smittede er en stigning fra 90 smittede mandag. 1101 personer er aktuelt i coronakarantæne.

Der er ikke tal for, hvor mange af de smittede der er blevet raskmeldt igen. De raskmeldte indgår stadig i opgørelsen over, hvor mange der i Danmark er smittet med virusset.

Steget med over 100 flere tilfælde i dag

Antallet af smittede er tirsdag opjusteret flere gange. Tirsdag formiddag var 156 bekræftet smittet. I løbet af tirsdag er tallet altså steget med over 100 flere tilfælde.

Coronavirus, eller Covid-19 som sygdommen kaldes, kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene.

Den er primært farlig for ældre og svækkede borgere.

Læs også Hvad sker der, hvis du sendes i corona-karantæne?

For at inddæmme smitten har de danske myndigheder siden fredag anbefalet, at arrangementer med over 1000 mennesker aflyses.

Tirsdag har regeringen fremlagt en række initiativer for at hjælpe erhvervslivet med at komme helskindet igennem coronaudbruddet.

Regeringen vil blandt andet lade virksomheder udskyde moms og skat til en værdi af samlet 125 milliarder kroner.

Inden for erhvervslivet har coronaudbruddet især ramt transportbranchen samt hotel-, restauration- og turismebranchen.

Læs også DSB lancerer fem tiltag mod coronavirus

Desuden er der også kommet en håndsrækning til arrangører af større arrangementer. Eksempelvis spillesteder får mulighed for at søge kompensation for tabte indtægter.

Også i den offentlige transport er der kommet nye tiltag på grund af virusset. Transportministeriet har tirsdag opfordret til, at rejsende ikke rejser med tog, bus eller metro i myldretiden, hvis det kan undgås.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik