Ansøgere til akutjob hos region får lang næse

I Region Hovedstaden har 1811 opslag om akutjobs givet arbejde til 27 personer omfattet af ordningen.

Da regeringen og de offentlige og private arbejdsgivere sidste år aftalte at oprette akutjobs til ledige på vej ud af dagpengesystemet, fik Region Hovedstaden en kvote på 256 stillinger.

Men frem til 2. april havde kun 27 akutjobberettigede fået et job på en af regionens virksomheder, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det viser en redegørelse fra regionen, som regionsrådets 1. næstformand, Birgitte Kjøller Pedersen (F), har udbedt sig.

I redegørelsen står også, at det er urealistisk at forestille sig, at regionen vil nå måltallet på 256 job inden 1. juli, hvor ordningen ophører. Mere realistisk vil 40-50 jobs da være besat af en person fra målgruppen.

RH besluttede sidste år, at alle jobs skulle opslås som akutjobs

Hermed flugter Region Hovedstaden med de øvrige regioner. Region Hovedstaden besluttede sidste år, at alle ledige jobs skulle opslås som akutjobs.

Men det har aldrig været realistisk, at matche alle jobs med de akutjobberettigede, mener Birgitte Kjøller Pedersen.

- De fleste jobopslag i regionen er jo på specialiserede sundhedsfolk, hvor der ikke er stor ledighed. Mit bud er, at 250 ud af de 1811 opslåede job kunne være relevante for de grupper, som risikerer at miste dagpengene, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Det handler om HK-job, servicejob, køkkenjob og administrative akademikerjob ifølge Birgitte Kjøller Pedersen.

Ud af 1628 ansøgere kom 147 til samtale

Hendes formål med at forlange en redegørelse er, at hun gerne vil have det indskærpet over for regionens virksomheder, at de skal ansætte en akutjob-berettiget, hvis denne har samme kvalifikationer som de andre ansøgere.

1628 ansøgere, der har været berettiget til et akutjob, har søgt de opslåede stillinger, men kun 147 kom til samtale.

Den største barriere for ansættelse har ifølge koncerndirektionen i Hovedstaden været ansøgernes kvalifikations- og erfaringsbaggrund.

- Jeg mener nu, at mange af dem bør kunne komme i betragtning. Det er jo folk, som blot har været ledige i to år, siger Birgitte Kjøller Pedersen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik