Ansatte hos tv-kokken Claus Meyer klager over arbejdsforhold

Otte timers vagter uden pauser, ingen tillæg ved weekend- og aftenvagter, timelange personalemøder uden løn, og ingen mulighed for at tage hjem, selv om man er syg. Det har blot været nogle af de ting, der har fået samtlige ekspedienter i tv-kokken Claus Meyers to populære bagerier i København til at kræve bedre arbejdsvilkår, skriver Politiken fredag.

Politiken har været i kontakt med otte nuværende og tidligere medarbejdere. Medarbejderstaben, der bestod af 15 ekspedienter, sendte 2. januar i år en mail til blandt andre de to administrerende direktører, Claus Meyer og Tage Nielsen, hvor de gjorde opmærksom på »kritisable og uacceptable« arbejdsvilkår.
Ved et uheld svarede Tage Nielsen ikke blot ledelsen, som mailen var stilet til, men også 21-årige Anne Børsting Nielsen, som var den ekspedient, der sendte mailen på vegne af medarbejderstaben. Og her lagde direktøren ikke fingrene imellem, skriver Politiken.
»Sikke noget bavl! I skal ikke svare nogen af jer, jeg tager mig af den. Bemærk i øvrigt pigebarnets mellemnavn! Vi har desuden ingen overenskomst, så vi har ikke gjort noget forkert i forhold til den. Men sikke en rådden kultur«, skriver Tage Nielsen i mailen og tilføjer, at de bedste vilkår i koncernen i øvrigt findes i bagerierne.
Men ledelsen har ikke ret i, at de ikke har gjort noget forkert, mener LO-sekretær Ejner K. Holst.
»Arbejdsmiljøloven gælder, hvad enten der er overenskomst eller ej. Så der er ingen undskyldning fra virksomhedens side. Retten til pauser er ikke alene noget, der bygger på en overenskomst, det bygger på arbejdsmiljøloven«, siger han til Politiken.
Anne Børsting Nielsen selv blev chokeret over det svar, hun fik fra direktøren.
»Han ser mig som et eller andet barnebarn af Harald Børsting, som tror, at hun kan tillade sig at kræve en hel masse. At han kaldte mig pigebarnet, viser jo bare, hvad han ser mig og os som. Han ser os som snotdumme pigebørn uden ret til at kræve noget som helst«, siger Anne Børsting Nielsen til Politiken. Hun i øvrigt ikke er i familie med LO-formand Harald Børsting.
Ifølge de medarbejdere, Politiken har talt med, måtte en butiksansvarlig for nylig sygemelde sig i længere tid med stress, fordi hun konstant blev presset til overarbejde. Ledelsen tænker kun på økonomi og driver rovdrift på medarbejderne, mener en anden tidligere ansat, der også ønsker at være anonym:
»Generelt er der en holdning om, at man bruger folk, indtil de ikke kan mere. Det er den mest oldnordiske ledelsesstil, at man presser folk og bare forventer, at de modtager ordrer uden nogen medbestemmelse«, siger hun til Politiken.
Tage Nielsen, der står i spidsen for den daglige drift af virksomheden, afviser over for Politiken, at ekspedienterne hos Meyers Bageri ikke har skemalagte pauser i løbet af en ottetimers vagt, at de ikke kan gå hjem, hvis de bliver syge.
Han afviser samtidig, at flere medarbejdere er blevet helt frosset ud af vagtplanen eller er gået væsentligt ned i timer, efter at de krævede overenskomst i en mail til ledelsen.
»Der er ikke et eneste kritikpunkt, der er sandt. Hvis Politiken eller andre kan dokumentere det, vil vi rette det med det samme. Men indtil videre er det ikke dokumenteret«, siger Tage Nielsen til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik