Ansat i kommune fyret: Mistanke om millionsvindel

Gentofte Kommune har fyret en medarbejder, og en leder er fritaget for tjeneste på mistanke om millionsvindel.

Gentofte Kommune har fyret og politianmeldt en administrativ medarbejder i kommunens tandpleje, der er under mistanke for at have brugt 4,7 millioner kroner fra tandplejens konto til private formål.

 

- Vi har ført en tjenestesamtale med hende søndag, og der har hun erkendt det her forhold. Vi har politianmeldt det, og vi har gjort hende opmærksom på, at vi vil søge erstatning for det her, siger direktør i Børn, Unge og Fritid i Gentofte Kommune, Frank E. Andersen.

 

Millionmisbruget har fundet sted i fem år siden sommeren 2009 - kort tid efter kvindens ansættelse. Det har ifølge direktøren kunnet foregå så længe, fordi lederen af tandplejen ikke har ført tilstrækkelig kontrol med kontoen.

 

- Hvis lederen var gået ind og kigget på bankkontoen, som hun har pligt til, så ville hun meget hurtigt have afdækket det her svindel. Derfor er det et meget stort ledelsessvigt fra lederens side, siger han.

Lederen er blevet fritaget for tjeneste, og kommunen har indledt en afskedigelsessag mod hende.

 

Frank E. Andersen fortæller, at den formodede svindler på snedig vis har sørget for, at det hele balancerede på kontoen. "Finurligt" har hun bogført ting i regnskabet, så det har set tilforladeligt ud - men der har ikke været nogen bilag, siger direktøren.

 

Svindlen blev opdaget, fordi en borger havde indgået en handel med den administrative medarbejder, der mistænkes for at have begået millionsvindlen. Borgeren undrede sig over, at betalingen fra kvinden kom fra en bankkonto, der tilhørte Gentofte Kommune.

 

Borgeren henvendte sig til kommunen, der granskede den konto, som millionsvindlen knytter sig til. Der blev kommunen opmærksom på mistænkelige hævninger og overførsler, som ikke har noget med kommunen at gøre.

 

- Det er privat forbrug - det er indkøb i storcenter, det er leje af biler, rejser, alverdens ting som det her store beløb er blevet brugt til, siger Frank E. Andersen.

Direktøren fortæller, at kommunen nu minder lederne om, at de har pligt til at kontrollere budgettet og de konti, de måtte have i banken.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Gerningsmand

playKrænkede pige i metroen: Nu efterlyser politiet gerningsmand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere