Anmeldere forventer flere danske Michelin-stjerner

Danmark står til at høste nye og flere Michelin-stjerner til spirende hovedstadsrestauranter, mener iagttagere

Onsdag formiddag bliver kartoffelskrælning og fondreduceringen formentlig sat på pause for en stund hos de fineste, danske gourmetrestauranter.

Læs også: Danmark får tre nye Michelin-restauranter

Her offentliggøres det nemlig, hvilke restauranter der har fået en eller flere af de eftertragtede stjerner i Michelins spiseguider.

På anmelderdarlingen Geranium håber man både på, at Danmark skovler en masse stjerner i land, og at restauranten selv kan gentage sidste års succes.

- Fordelingen mellem de enkelte restauranter lader vi andre om at gætte på, men det ville da være dejligt, hvis vi kunne beholde vores to stjerner, da vi selv mener, at vores niveau er højere end for et år siden, da vi med stor fornøjelse og ganske uventet modtog to stjerner, skriver Geraniums direktør, Rasmus Jakobi Nøttrup, i en mail til Ritzau.

15 stjerner kan blive til flere i år

Står det til redaktøren af Den Danske Spiseguide, Bent Christensen, så skal de 15 stjerner, Danmark blev dekoreret med sidste år, blive til flere.

- Vi får flere stjerner, men jeg er bestemt ikke sikker på, at vi får alle dem, jeg peger på, selvom jeg mener, at det vil være rimeligt. Nogle af dem har haft åben så kort tid, at Michelin kan vælge at vente, siger redaktøren.

Han udpeger Alberto K, Marchal på det navnkundige Hotel d'Angleterre samt Amass og Studio, der begge drives af tidligere Noma-kokke, som oplagte bud.

- De bør efter min mening have en stjerne for, at der overhovedet kan være rimelighed i forhold til dem, der har en stjerne i forvejen, siger Bent Christensen, som har størst tillid til Alberto K, da den har haft åben i længst tid.

Tror ikke på en trestjernet restaurant i København

Navnene går igen hos chefredaktøren på madmagasinet Gastro, Jesper Uhrup Jensen.

- Jeg tror mest på en stjerne til Amass og så måske også Alberto K i bedste fald på grund af Jeppe Foldagers præstation ved Bocuse d'Or, siger han med henvisning til den danske sølvmedalje ved sidste års VM for kokke.

Foruden de nye stjerner kommer også det tilbagevendende spørgsmål, om Danmark skal have sin - og Skandinaviens - første trestjernede restaurant.

- Jeg tror ikke på den tredje stjerne. Hvis den falder, er det Noma, der får den, men jeg vil mene, at Geranium skal have den, siger Jesper Uhrup Jensen og uddyber:

- Michelin går meget op i stabilitet, og jeg har været på Noma relativt mange gange, og jeg har haft blandede oplevelser. Det har jeg ikke på Geranium.

Han forventer ikke, at nogle af de nuværende Michelin-restauranter vil miste stjerner.

Det gør Bent Christensen derimod, men han vil ikke sætte navn på kandidaterne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere