Anklager: Mere fængsel til Stein Bagger for ny svindel

Stein Bagger kræves idømt mindst et års fængsel for underslæb og ulovlig direktørpost. Storsvindleren nægter.

Arkivfoto Foto: TV2/ Lorry

Det er en ligefrem anklager, som fredag har smidt fløjlshandskerne og procederer mod den dømte storsvindler Stein Bagger i Københavns Byret.

Her står Bagger tiltalt for underslæb og for at fungere som direktør, selv om han blev frakendt retten til det i 2009, da han blev idømt syv års fængsel for bedrageri for næsten en milliard kroner op til IT Factorys kollaps.

- Det er skærpende, at Stein Bagger igen begår kriminalitet. Det er også skærpende, at det er under afsoning. Retten må derfor udmåle en straf til Stein Bagger på ikke under et års ubetinget fængsel, siger anklager Malene Rysgaard fra Bagmandspolitiet.

Anklager: Arbejsopgaverne, som Bagger har udført, er afgørende

Den bredskuldrede 46-årige Stein Bagger sidder det meste af tiden og kigger ud i retslokalet med et tomt blik i øjnene.

Sagen kredser om perioden fra efteråret 2011 og frem til november 2012, hvor han formelt var ansat som praktikant i et opbevaringsfirma i forbindelse med en uddannelse, som han tog under afsoningen af IT Factory-dommen.

Ifølge Bagmandspolitiet, der har rejst tiltalen, fungerede praktikant Bagger reelt som firmaets direktør, selv om han ikke måtte.

- Det er fuldstændig underordnet, om han har kaldt sig praktikant, eller hvad han har kaldt sig. Det afgørende er, hvilke opgaver han har varetaget, siger anklageren.

- Vi ved, at han blandt meget andet har haft en omfattende og meget detaljeret korrespondance med selskabets revisor og bogholder. På et tidspunkt skriver han ligefrem til revisoren, at det juridiske er hans afdeling, siger hun.

I sagen står også en 51-årig mand, RA, tiltalt. På papiret var han direktør i opbevaringsfirmaet, men bagmandspolitiet mener, at han fungerede som stråmand og derved dækkede over Stein Baggers forretningsaktiviteter.

Også tiltalt for underslæb

Bagger, der nægter anklagerne, har forklaret i retten, at han blot gjorde, hvad den 51-årige RA bad ham om.

- Men trods de mange mails der indgår som beviser i denne sag, så er der ikke en eneste mail fra RA til Stein Bagger med instrukser, siger anklageren.

Bagger er ligeledes tiltalt for underslæb i forbindelse med praktikopholdet. Ifølge anklageskriftet solgte Bagger nemlig to trucks, som firmaet havde leaset, og scorede derved en gevinst på 250.000 kroner.

RA er efter anklagerens mening skyldig i skyldnersvig og underslæb for 7-800.000 kroner samt medvirken til Baggers overtrædelse af betingelserne i IT Factory-dommen.

Anklageren kræver RA idømt mindst ni måneders ubetinget fængsel.

Det er uvist, hvornår dommen falder.

FAKTA: Stein Bagger er på anklagebænken igen

Den dømte svindler risikerer op til et års fængsel for underslæb og direktørpost, som han ikke måtte bestride.

I 2009 blev storsvindleren Stein Bagger straffet med syv års fængsel i en af Danmarkshistoriens største bedragerisager. Her blev han dømt for at have svindlet for næsten en milliard kroner i tiden op til IT Factorys kollaps.

Nu er han tiltalt for ny kriminalitet:

* Under afsoningen af sin fængselsstraf har Stein Bagger været han i praktik i et flytte- og opbevaringsfirma.

* Ifølge Bagmandspolitiet var Bagger dog ikke blot praktikant. Anklagen lyder, at han reelt håndterede en lang række ledelsesopgaver, selv om han blev frakendt retten til det i forbindelse med IT Factory-dommen.

* Ifølge anklageskriftet udarbejdede og kontrollerede Bagger blandt andet opbevaringsfirmaets budget.

* Han skulle også have uddelegeret arbejdsopgaver og indgået aftaler om belåning og salg på vegne af selskabet.

* Derudover traf Bagger også eksempelvis afgørelser om ansættelser og fyringer, lyder tiltalen.

* Sagens anden tiltalte, den 51-årige RA, stod opført som firmaets direktør, men ifølge Bagmandspolitiet uddelegerede Stein Bagger opgaver til sin medtiltalte og fungerede dermed reelt som chef.

* Stein Bagger er også tiltalt for underslæb, fordi han skulle have solgt to leasede trucks, hvilket skulle have indbragt en vinding på 250.000 kroner.

* Den 51-årige medtiltalte er tiltalt for underslæb, skyldnersvig og for medvirken til overtrædelse af betingelserne i Baggers dom fra 2009.

Kilde: Ritzau

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik