Anklager kræver fængsel til politimand

En skydeleder hos politiet bør idømmes flere måneders fængsel for have skudt en kollega i september sidste år.

Anklageren kræver en 46-årig skydeleder i politiet idømt fængsel "i måneder" for at have skudt og såret en kollega på skydebanen.
Skydelederens 39-årige kollega kom alvorligt til skade under en skydeøvelse på Københavns Skyttecenter på Amager den 2. september sidste år.

Her havde den nu 46-årige skydeleder taget 25 særlige øvelsespatroner med på skydebanen for at demonstrere dem for en kollega.
Men i stedet for at gå ned på selve skydebanen affyrede han et enkelt skud mod en træbarak, selv om han vidste, at kollegaen opholdt sig i barakken.

Skuddet gik tværs gennem trævæggen og ni skydeskiver af flamingo, før det ramte hans kollega i skinnebenet. Kollegaen er siden blevet opereret seks gange i benet. Han er otte måneder senere stadig sygemeldt og kan ikke gå uden krykker.

Anklageren vil blandt andet have skydelederen dømt for uagtsomt, men under særligt skærpende omstændigheder at have tilføjet sin kollega betydelig skade på "legeme eller helbred" samt for i grov kådhed at have bragt hans liv eller førlighed i fare.

I sin procedure forklarer anklageren, vicestatsadvokat Birgit Gammelgaard, at der er tale om særligt skærpende omstændigheder, fordi den 46-årige var skydelærer.
- Som skydeleder skal han være rollemodel for andre, og det stiller større krav til hans agtpågivenhed, siger hun blandt andet.
Hun vil også have ham dømt for "på hensynsløs måde" at have forvoldt fare for andres liv eller førlighed ved at skyde mod barakken.
- Der er tale om en objektiv farlig handling. Han skød bevidst mod barakken for at se, hvad der skete, siger Birgit Gammelgaard i sin procedure.
- Det var helt i strid med reglerne på skydebanen, hans opgave som skydeleder og almindelig sund fornuft. Han har udvist en stor grad af letsindighed, fortsætter hun.

Der falder dom senere mandag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere