Anholdelse af Kurt Thorsen var en fejl

Den farverige entreprenør blev anholdt torsdag eftermiddag i Tivoli, men blev løsladt igen allerede fredag.

Foto: Lorry

Det var en fejl fra anklagemyndigheden, der var skyld i, at den tidligere entreprenør Kurt Thorsen torsdag blev anholdt i restauranten Grøften i Tivoli.

Det oplyser Kriminalforsorgen, der driver landets fængsler. Kurt Thorsen blev løsladt fredag middag og vil nu blive indkaldt til afsoning senere.

Thorsen står til at afsone en straf på tre et halvt års fængsel, som han i november sidste år blev idømt i Østre Landsret, men Procesbevillingsnævnet havde tillagt hans ansøgning om at få sagen for Højesteret opsættende virkning.

Det havde anklagemyndigheden imidlertid glemt at orientere Kriminalforsorgen om. Derfor var Kurt Thorsen blevet indkaldt hurtigere, end han skulle.

Allerede mens Procesbevillingsnævnet behandlede hans sag, blev han indkaldt til at afsone straffen.

- Vi har ved en fejl ikke fået oplyst af anklagemyndigheden, at der var opsættende virkning.

- Den slags må ikke ske, og slet ikke så alvorligt som her, men det er jo mennesker, der sidder i alle disse systemer, siger kontorchef Tina Ising, Kriminalforsorgen, til Ritzau.

Da den tidligere entreprenør ikke mødte op, blev han anholdt torsdag eftermiddag, da han besøgte restaurant Grøften i Tivoli, men han blev løsladt igen allerede fredag middag.

- Det var en fejl, at han var blevet anholdt. Derfor blev han løsladt igen klokken 13.30 fredag, siger Kurt Thorsens advokat, Lars Henriksen.

Det var på grund af anklagemyndighedens fejl, at Kriminalforsorgen tilbød, at Thorsen kunne blive løsladt straks og blive indkaldt til afsoning med sædvanligt varsel. Det sagde han ja til.

Østre Landsrets straf på de tre et halvt år var mildere end entreprenørens dom i byretten. Han er dømt for skattesvig, men en stor del af straffen er en retsstraf fra hans tidligere dom i PFA-sagen.

Ifølge eb.dk blev Kurt Thorsen kort tid efter løsladelsen spottet i restaurant Grøften i Tivoli i højt humør.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik