Anbragte børn skal hjælpe socialministeren

Socialminister Benedikte Kiær beder nu Børnerådet undersøge, hvordan anbragte børn oplever at være anbragt.

Sagen om de grove overgreb og medicinske forsøg, der i en lang årerække fandt sted på børnehjemmet Godhavn i Tisvilde frem til 1976, må ikke gentage sig.

Derfor beder socialminister Benedikte Kiær (K) nu Børnerådet om at undersøge, hvordan børn og unge anbragt uden for hjemmet i dag oplever deres forhold i dagligdagen.
     
- Heldigvis er vi kommet langt, siden børn blev anbragt for mange år siden, skriver Benedikte Kiær i en pressemeddelelse.
     
- Men vi skal lære af historien og se fremad. Derfor tager jeg initiativ til at få undersøgt, hvordan børnene og de unge anbragt uden for hjemmet oplever opholdet.
     
Ifølge ministeren skal Børnerådet interviewe mellem 80 og 100 anbragte børn og unge "herunder både børn anbragt på døgninstitutioner, opholdssteder, egne værelser samt i pleje- og netværksplejefamilier".
     
Det skal være med til at give et indblik i, hvordan børn og unge selv oplever at være anbragt uden for hjemmet.
     
Resultatet fra undersøgelsen skal gives videre til kommunerne, så de er opmærksomme på de forhold, som de anbragte børn mener, er vigtige.
     
Formand for Børnerådet, Lisbeth Zornig Andersen, ser frem til at gennemføre undersøgelsen, der sættes i gang med det samme.
     
- Vi har i dag for lidt fokus på børn og unges perspektiv. Vores viden om børns oplevelser og erfaringer med det at være anbragt er mangelfuld, og det ser Børnerådet frem til at kaste lys over, siger hun i meddelelsen.
     
Børnene fra børnehjemmet Godhavn i Tisvilde - de såkaldte Godhavnsdrenge - blev udsat for massiv vanrøgt i perioden 1945 til 1976. De blev blandt andet tvunget til at indtage store mængder lsd og psykofarmaka samt spise deres eget bræk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere