Amy Winehouse' far fik stoppet forestilling

Det Kongelige Teater må aflyse Amy Winehouse-forestilling efter indgriben fra den afdøde sangerindes far.

Foto: TV2/Lorry

Det var den afdøde britiske sangerinde Amy Winehouses far, Mitch Winehouse, der fik stoppet Det Kongelige Teaters forestilling om hans datter.

Læs også: Amy Winehouse-forestilling aflyses

- Det er Amy Winehouse' far, der har sat en kæp i hjulet, siger Nicolaj Hylten-Cavalius fra Koda til nyhedsbureauet AFP.

Mitch Winehouse har angiveligt fået Koda til at trække den tilladelse til at bruge Amy Winehouses musik, som Det Kongelige Teater ellers havde fået.

Det er sket via det musikforlag, som har ophavsretten til musikken.

Koda havde ellers givet tilladelse til, at teatret kunne bruge musikken i forestillingen, der skulle have haft premiere til januar.

Allerede da Det Kongelige Teater offentliggjorde sine planer i sidste måned, rasede Mitch Winehouse over forestillingen.

Mitch Winehouse mente, at forestillingen kun blev sat op i et forsøg på at tjene penge på hans afdøde datter.

- De er ligeglade med, at det her er alt for tæt på. De vil bare tjene penge og er ligeglade med alt andet, sagde Mitch Winehouse, efter at planerne var præsenteret.

Det blev dog benægtet af Det Kongelige Teaters skuespilchef, Emmet Feigenberg, der fastslog, at stykket på ingen måde ville blive en pengemaskine.

I første omgang mente Mitch Winehouse heller ikke, at der var så meget, han kunne gøre ved det. Efter at have konsulteret musikforlaget lader det dog til, at han ombestemte sig.

Derfor bliver der nu ingen Amy Winehouse-forestilling i København.

Forestillingen skulle handle om den britiske successangerinde, der døde af alkoholforgiftning 23. juli 2011 kun 27 år gammel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?