Ambulancer udsættes for stadig mere chikane i trafikken

De kommer med fuld fart gennem trafikken for at redde liv. Men forståelsen blandt nogle danskere for ambulancer under udrykning ligger ifølge redderne selv på et lille sted. Ofte oplever redderne grov hensynsløshed, chikane og endda, at nogle bilister med vilje forsøger at forhindre redningsfolkene i at komme frem. Det skriver metroXpress.

Blandt andet på grund af bilisternes dårlige opførsel er der i København ifølge Falck rekordmange ambulancer, der bliver nødt til at anmode om politieskorte for at kunne komme gennem trafikken til Rigshospitalet.

»Desværre ser vi en stigende tendens til flere hensynsløse bilister, der chikanerer ambulancerne. Det kan være folk, der bremser op foran ambulancen og ikke vil flytte sig. Af og til må vi køre op på cykelstien for at komme forbi,« siger Kenneth Jensen til metroXpress. Han er redder og fælles sikkerhedsrepræsentant for Falck i Region Øst, der blandt andet omfatter hele Hovedstadsområdet. Så vidt muligt bliver de værste chikanerier politianmeldt.

Senest er en mandlig bilist fra Kalundborg blevet dømt for med vilje at have bremset en udrykning - men sagen er langtfra enestående.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere