Ambulancer udsættes for stadig mere chikane i trafikken

De kommer med fuld fart gennem trafikken for at redde liv. Men forståelsen blandt nogle danskere for ambulancer under udrykning ligger ifølge redderne selv på et lille sted. Ofte oplever redderne grov hensynsløshed, chikane og endda, at nogle bilister med vilje forsøger at forhindre redningsfolkene i at komme frem. Det skriver metroXpress.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Blandt andet på grund af bilisternes dårlige opførsel er der i København ifølge Falck rekordmange ambulancer, der bliver nødt til at anmode om politieskorte for at kunne komme gennem trafikken til Rigshospitalet.

»Desværre ser vi en stigende tendens til flere hensynsløse bilister, der chikanerer ambulancerne. Det kan være folk, der bremser op foran ambulancen og ikke vil flytte sig. Af og til må vi køre op på cykelstien for at komme forbi,« siger Kenneth Jensen til metroXpress. Han er redder og fælles sikkerhedsrepræsentant for Falck i Region Øst, der blandt andet omfatter hele Hovedstadsområdet. Så vidt muligt bliver de værste chikanerier politianmeldt.

Senest er en mandlig bilist fra Kalundborg blevet dømt for med vilje at have bremset en udrykning - men sagen er langtfra enestående.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik