Amagermanden græder i sin celle

 Amagermanden lagde sin følelser frem i det åbne, da han torsdag fik det sidste ord i sagen mod ham i Københavns Byret.

I retten virker han fattet. Når anklagemyndigheden har vist billeder af drabsofre og gerningssteder, har han tilsyneladende været upåvirket. Men når Amagermanden under retssagen mod ham har forladt Københavns Byret for at tilbringe tiden i sin fængselscelle, har paraderne været nede.
      Det fortalte Amagermanden torsdag under det sidste retsmøde i sagen, inden dommere og nævninge skal tage stilling til, om han skal dømmes for de to drab og syv voldtægter, som han er tiltalt for.
      - I de første måneder, jeg sad fængslet, var jeg ved at blive sindssyg. Og selv om jeg forsøger at gøre mig hård her i retten, har jeg haft mine nedture og tudeture, når jeg sidder hjemme i fængslet, fortalte Amagermanden.
      Han nægter sig skyldig og har gjort det gennem hele sagen. Hvordan hans dna er endt på flere af sagens gerningssteder, ved han ikke, men han afviser blankt, at han har været til stede.
      - Det har været en hård tid. Jeg ved 100 procent, at jeg er uskyldig. Der sidder en derude på den anden side med en dna, der matcher mig, lød det fra Amagermanden, der syntes at have blanke øjne under sin tale.
      Amagermanden fortalte desuden, at han finder forbrydelserne i sagen lige så uhyrlige og grusomme som vel nok de fleste andre i den danske befolkning.
      - Den person, der laver sådan noget, må være psykopat og syg oven i bøtten og have et had til kvinder. Det har jeg bestemt ikke, sagde Amagermanden.
      Inden Amagermanden tog ordet, havde hans advokat, Jakob Lund Poulsen, holdt sin procedure. Her argumenterede han for, at Amagermanden skulle frifindes. Blandt andet rådede han retten til ikke at lægge for stor vægt på dna-beviserne i sagen.
      Et dna-bevis er behæftet med en vis usikkerhed. Sandsynligheden for, at det dna, der er fundet på gerningsstederne, stammer fra en anden end Amagermanden, er en til en million. Og det bør være nok til, at der skal ske frifindelse, mener Jakob Lund Poulsen.
      - Når man spiller Lotto, gør man det ud fra en sandsynlighedsbetragtning om, at man vil være den heldige vinder. Men sandsynligheden for at vinde den store gevinst i Lotto er meget mindre end en til en million, sagde Jakob Lund Poulsen.
      Retten skal nu votere frem til mandag 19. december. Klokken 11 den dag vil dommere og nævninge samles igen og afsige kendelse over Amagermanden. Hvis han kendes skyldig i alle forhold, står han formentlig til en livstidsstraf.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere