Amagerbankens ledelse stævnet for 800 millioner kroner

Bunken af erstatningssager mod tidligere topfolk i krakkede banker vokser og vokser.

Arkivfoto Foto: TV2/Lorry

Nu er 11 personer fra Amagerbankens tidligere direktion og bestyrelse også blevet stævnet af det statslige selskab Finansiel Stabilitet, der rydder op i de krakkede banker.

Det bekræfter Tårnbys borgmester, Henrik Zimino (S), der selv er blandt de stævnede. Over for DR Nyheder oplyser han, at det samlede krav mod ham og den øvrige Amagerbank-ledelse er på 800 millioner kroner.

Om og hvordan beløbet skal fordeles på de enkelte stævnede, skal afgøres, når sagen kommer for retten.

- Det er uforståeligt, at man rejser de her krav; det er jo at skyde med spredehagl, siger Henrik Zimino til DR Nyheder.

Samlet erstatningskrav er nu på 3,6 mia. kr.

Dermed føjer Finansiel Stabilitet endnu en stævning til rækken af erstatningskrav mod tidligere bankledelser.

Tidligere har DR Nyheder kunnet afsløre, at 50 tidligere topfolk samlet er blevet stævnet for i alt 2,8 milliarder kroner. Men med stævningen af Amagerbankens ledelse vokser antallet af stævnede personer til 61, og det samlede erstatningskrav mod bosser i krakkede banker er nu oppe på 3,6 mia. kr. - fordelt på syv banker.

Blandt de tidligere ledelser i krakkede banker er det kun ledelsen i Roskilde Bank, der er blevet mødt med et større erstatningskrav, end de 800 millioner, der i følge borgmesteren er rejst mod topfolkene i Amagerbanken. I Roskilde Bank er beløbet på én milliard kroner.

Alligevel tager Henrik Zimino stævningen med ro:

Amagerbankens ledelse også anmeldt til Bagmandspolitiet

- Det er symbolske sager. Det fører kun til, at en masse advokater kommer til at tjene en masse penge. Det er for at aflede opmærksomheden fra, at denne her bank aldrig skulle have været lukket, siger han til DR Nyheder og henviser til tidligere undersøgelser, der - i følge borgmesteren - sår tvivl om, hvorvidt banken blev lukket for hurtigt.

Ud over erstatningskravet på 800 millioner kroner er ledelsen i Amagerbanken også blevet anmeldt til Bagmandspolitiet.

Finansiel Stabilitet har ikke ønsket at kommentere sagen. DR Nyheder forsøger at få kommentarer fra flere af de stævnede direktions- og bestyrelsesmedlemmer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik