Amagerbanken taber endnu 300 millioner

Nye milliontab i den pressede Amagerbank. Samtidig skal banken selv skaffe 750 millioner for at få statsgaranti på 13,5 milliarder kroner.

Samtidig med nyheden om, at Amagerbanken selv skal skaffe yderligere 750 millioner kroner for at få statsgaranti på 13,5 milliarder kroner, har Amagerbanken endnu en dårlig nyhed til investorer og aktionærer:

Den taber yderligere 300 millioner kroner på valutakunder.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen, som banken udsendte sent mandag aften.

- Visse af Amagerbankens kunder har konstateret store værditab som følge af meget kraftige udsving i visse valutaer i andet kvartal. Disse kunders valutapositioner er lukket, skriver banken blandt andet i meddelelsen.

Banken undgår ikke at komme skidt ud af årets første halvdel på baggrund af nedskrivningerne.

- Nedskrivningerne, der er forårsaget af valutakursudviklingen, vil føre til et negativt resultat for første halvår 2010, skriver Amagerbanken, der venter at offentliggøre resultat for første halvår i midten af august.

For at få statsgaranti på 13,5 milliarder kroner skal den pressede Amagerbank senest den 15. september selv skaffe 750 millioner kroner i egenkapital eller ansvarlig lånekapital.

Det er Finansiel Stabilitet A/S, der har stillet krav om, at banken selv skal skaffe 750 millioner for at få statsgaranti. Desuden vil Finansiel Stabilitet have indvalgt to medlemmer i bankens bestyrelsen. De skal sikre at Finansiel Stabilitet får indflydelse på bankens udvikling i garantiperioden. Vilkårene skal opfyldes senest 15. september.

Sidste gang, Amagerbanken skulle skaffe nye penge i forbindelse med Bankpakke II, krævede staten også en stor sum penge for at hjælpe banken. Dengang reddede rigmanden Karsten Ree banken ved at skyde penge ind.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere