Amagerbanken: Ree har redningsnøglen

Uden milliardæren Karsten Rees velvilje og opbakning har Amagerbanken ingen chancer for overlevelse. Så klart ridser bankens bestyrelsesformand bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen - til daglig kaldet N.E. Nielsen - nu situationen op. Det skriver dagbladet Børsen.
Samtidig er der fortsat usikkerhed om, hvorvidt Karsten Ree bakker op om bankens kamp for overlevelse. Heller ikke Amagerbankens bestyrelsesformand vil give garantier for, at Karsten Ree er at finde blandt de investorer, som skal hjælpe Amagerbanken med at skaffe de 750 mio. kr. inden den 15. september, og som er en betingelse for, at statens skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, vil stille livsnødvendige garantier for banken på 13,5 mia. kr. Karsten Ree smed for et halvt år siden en halv mia. kr. i Amagerbanken, penge som samtidig sikrede ham en tredjedel af aktierne i banken.
»Det er helt klart, at det afhænger af Karsten Ree. Hans stemmer er nødvendige på den kommende ekstraordinære generalforsamling, hvis bestyrelsens forslag skal vedtages. Og bankens overlevelse er afhængig af, at forslagene bliver vedtaget. Vi har en løbende dialog med Karsten Ree,« siger Niels Erik Nielsen.
Dermed står det klart, at de øvrige velhavere, der har været nævnt som mulige redningsmænd for Amagerbanken ikke er relevante, før Karsten Ree har taget stilling.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

parkering p-plads parkeringsplads

Røde partier vil begrænse biler i København – men har netop stemt for 167 nye p-pladser

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

Lynghøjskolen Roskilde

Forældre banker i bordet: Kommune vil have vendeplads og boliger på skoles grønne område

politi 112 politibil

Stort fald i kriminalitet begået af indvandrere i nordsjællandsk kommune

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere