Amagerbanken på kant med loven

I sin jagt på overlevelse og frisk kapital risikerer Amagerbanken at have overtrådt den danske børslovgivning, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den pressede byggebank har sendt salgsmateriale ud til en udvalgt skare af pengestærke investorer, hvori banken kommer med langt mere detaljerede oplysninger, end dens mange tusinde småaktionærer har adgang til i det offentligt tilgængelige prospekt.
Ved at give en udvalgt skare af økonomisk stærke investorer et særligt indblik i ledelsens forventninger til fremtiden, risikerer Amagerbanken at overtræde loven, da banken dermed giver de tunge investorer langt bedre forudsætninger for at købe aktier i banken, skriver Jyllands-Posten.
Erik Bruun Hansen, underdirektør og chef for overvågning på fondsbørsen, understreger, at det generelt ved en kapitalrejsning er helt essentielt, at alle aktionærer behandles ens.
»Samtlige aktionærer, hvad end det er store eller små, skal have adgang til samme materiale og være informeret om væsentlige forhold. Og det er enten det, som fremgår af prospektet, eller hvad virksomheden ellers har kommunikeret ud til offentligheden,« siger han til Jyllands-Posten.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lynetteholm

Lynetteholm rykker tættere på: Forhastet proces, mener kritikere

vandmasser domus vista

playSe de vilde billeder: Sådan så det ud, da sprængt vandrør oversvømmede højhus

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere