Alvorlig kritik af plejehjem

Sundhedsstyrelsen retter stærk kritik mod plejehjemmet Solgården i Slangerup. Medicinordineringen til beboerne sejler, og der udtrykkes bekymring for, om de får den nødvendige behandling. Solgården er blevet advaret før, men tilstandene er forværrede. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

De sundhedsmæssige forhold på plejehjemmet Solgården i Slangerup har gennem længere tid været så kritisable, at Sundhedsstyrelsen nu hejser et alvorligt advarelsesflag. I en tilsynsrapport konstaterer styrelsen, at der er »alvorlige fejl og mangler« og risiko for, »at beboerne ikke får den nødvendige pleje og behandling«.
- Fejlmedicinering tager vi altid meget alvorligt, da det potentielt kan få alvorlige konsekvenser, og det er en af grundene til, at vi bruger formuleringen »alvorlige fejl og mangler«. Den formulering er brugt i under fem procent af de 1040 tilsynsrapporter, vi har lavet i år, siger embedslæge Anna Lise Wagner.
I alt er Sundhedsstyrelsen kommet med 18 forskellige anbefalinger til ting, som skal rettes op på Solgården, der hører under Frederikssund Kommune. I de værste tilfælde har personalet glemt at bestille medicin hjem eller noteret forkerte doser, så der potentielt har været fejlmedicinering.
Sundhedsstyrelsen har før advaret om forholdene på plejehjemmet. Sidste år skrev styrelsen, at der »var behov for betydelige forbedringer«. Alligevel er det gået den forkerte vej.
- Vi tager kritikken meget alvorligt. Vi må konstatere, at vores medarbejdere har en del at lære, når det kommer til dokumentationen af det sundhedsfaglige, som skal være i orden. Vi gik i gang med at forbedre det sidste år, og den proces er intensiveret nu, siger Hanne Larsen, der er afdelingsleder på plejeboligområdet i Frederikssund Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik