Alvorlig fald-ulykke på metroen: Portugiser kvæstet

Endnu en alvorlig arbejdsulykke har ramt metro-byggeriet i København.

Tidligt fredag morgen i sidste uge styrtede en portugisisk betonarbejder ned i en dyb skakt på metrobyggepladsen ved Sønder Boulevard på Vesterbro i København. Det skriver Avisen.dk.

Ulykken beskrives af Metroselskabet som alvorlig. Arbejderen har brækket flere knogler, men er uden for livsfare, oplyser hovedentreprenøren CMT.

"Arbejderen var ved at fjerne en midlertidig trappe fra stedet, hvor han faldt ned," oplyser CMT i en mail til Avisen.dk.

Sikkerheden omkring metro-byggeriet er blevet massivt kritiseret, og det er langt fra den første alvorlige arbejdsulykke.

På tre år har der været 147 ulykker på metroens 21 byggepladser. Det er 22 procent flere arbejdsulykker end for andre byggerier af samme størrelse.

Det viser en opgørelse fra Metroselskabet, som i januar erkendte, at sikkerheden var for dårlig, og i den anledning lovede at forbedre sikkerhed og arbejdsmiljø på det 21 milliarder kroner dyre byggeri.

"Vi ser selvfølgelig med største alvor på, at den her ulykke er sket. En sådan ulykke understreger netop, hvorfor vi skal have vedvarende fokus på sikkerheden ude på byggepladserne," siger HR-chef Peder Mandrup Knudsen fra Metroselskabet til Avisen.dk.

Han understreger, at antallet af ulykker i 2014 indtil videre har ligget omkring landsgennemsnittet.

Den tilskadekomne portugiser er ansat gennem det irske vikarbureau ICDS. Selv om der er gået en uge, er det svært at få oplyst konkrete detaljer om ulykken.

Ifølge hovedentreprenøren CMT er betonarbejderens kone og datter blevet fløjet op fra Portugal.

"Han rejser snart hjem til Portugal, hvor han skal komme sig. Det eneste, vi håber, er at se ham tilbage på arbejde igen snart," skriver CMT til Avisen.dk.

Ifølge fagforbundet 3F er der ingen tillidsmænd eller arbejdsmiljørepræsentanter på metrobyggepladsen på Sønder Boulevard.

"Ulykken bekræfter endnu engang, at sikkerheden er i bund.

Man begynder at frygte, at det kræver et dødsfald, før de begynder at tage det seriøst," siger faglig konsulent Michael Severinsen til Avisen.dk.

Den alvorlige arbejdsulykke udløser også hård kritik mod Metroselskabet fra Kirsten Jørgensen, der er ekspert i sikkerhed og byggeprocesser ved DTU.

"Der er ingen tvivl om, at de overhovedet ikke har haft styr på sikkerheden. Den er slet ikke blevet taget alvorligt. De har ikke haft koordineret ordentligt med deres underentreprenører," siger hun til Avisen.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20071024-220631-2-1920x1282we

playI dag fylder et stykke dansk kulturarv 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere