Alternativ lokalpolitiker raser over Uffe Elbæks exit: "Jeg er dybt, dybt skuffet"

Alternativets syv lokalpolitikere i hovedstadsområdet fortsætter alle som medlemmer af partiet. Flere er kritiske overfor dem der som Uffe Elbæk har forladt partiet.

Alternativet har i alt syv lokalpolitikere i hovedstadsområdet. En i Albertslund, en på Frederiksberg og fem tilbage i København.

Fra alle er meldingen, at de fortsætter som medlemmer af partiet Alternativet, efter at den tidligere formand og partistifter 

Flere er kritiske over for den tidligere formand og partistifter Uffe Elbæk, der i går valgte at forlade partiet sammen med to andre af Alternativets medlemmer af Folketinget.

quote I seks år har flere tusinde kæmpet med blod, sved og tårer, slugt en hulens masse kameler

Kenni Flink, medl. af kommunalbest. Albertslund, Alternativet

I Albertslund er medlem af kommunalbestyrelsen for Alternativet Kenni Flink rasende på Uffe Elbæk. 

- Jeg er dybt, dybt skuffet.... rasende og berørt. I seks år har vi fået tudet ørene fulde med at projektet er vigtigere end personer. I seks år har flere tusinde kæmpet med blod, sved og tårer, slugt en hulens masse kameler og stået trofast med den politiske ledelse trods dybe uenigheder. Jeg forstår simpelthen ikke, hvad der forgår lige nu, skriver Kenni Flink på sin Facebook-profil. 

Kenni Flink, der er Alternativets medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund, kalder Uffe Elbæks støtter
Kenni Flink, der er Alternativets medlem af kommunalbestyrelsen i Albertslund, kalder Uffe Elbæks støtter
Foto: TV 2 Lorry

"Uffe-loyalisterne er dybt illoyale"

Kenni Flink mener, at dem, han kalder ”Uffeloyalisterne” har vist, at ”personkulten var vigtigere end projektet, og han sender en bredside til de tidligere partimedlemmer, der nu har forladt partiet.

- Kære venner. Jeg har mistet alt respekt for jer, I er så dybt illoyale og utroværdige, som jeg sjældent har oplevet, skriver Kenni Flink.

Læs hele Kenni Flinks rasende Facebook-opslag her:

Sagen større end enkeltpersoner

Alternativets ene medlem af Frederiksbergs kommunalbestyrelse, Mette Bram, sender også en indirekte kritik af sted mod de politikere, der har valgt at forlade partiet. På sin Facebook-profil begrunder hun, hvorfor hun vælger at blive i partiet.

- Vælgerne har sat mig og andre til at forvalte Alternativets mandat på Frederiksberg. Sådan bliver det ved med at være. Den grønne sag først. Den er for mig altid større end enkeltpersoner, skriver Mette Bram.

En følelse af chok og forundring

I København vandt Alternativet seks pladser i Borgerrepræsentationen ved kommunalvalget i 2017. I dag er der fem medlemmer tilbage, efter at tidligere kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeldt i slutningen af februar valgte at forlade Alternativet og blive løsgænger.

Alternativet på Københavns Rådhus består i dag af Franciska Rosenkilde, der er kultur- og fritidsborgmester, og af Kim Hjerrild, Kåre Traberg Smidt, Fanny Broholm og af Badar Shah. Sidstnævnte kalder situationen usædvanlig.

- Det har vel været en følelse af chok og forundring, kan man sige. Det var ikke helt den udvikling, jeg havde regnet med, da Uffe sagde, at han trak sig tilbage den 16. december, lyder det fra Badar Shah, der er medlem af Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.

Badar Shah og de øvrige fire tilbageværende medlemmer af Alternativet i Københavns Borgerrepræsentation har alle valgt at blive i partiet, trods den tidligere formands sortie.
Badar Shah og de øvrige fire tilbageværende medlemmer af Alternativet i Københavns Borgerrepræsentation har alle valgt at blive i partiet, trods den tidligere formands sortie.
Foto: Martin Kiil

De fem tilbageværende medlemmer af Alternativet på Københavns Rådhus holdt tirsdag et møde, hvor de blandt andet snakkede om situationen, og hvor alle gav udtryk for, at de stadig er medlem af Alternativet. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Øresundstunnelen111

playNyt koks med fartkontrol i Øresundstunnelen - vanvidsbilister kan nu fræse forbi slukkede kameraer

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere