Almene boliger får øget konkurrence

De almene lejeboliger får nu direkte konkurrence, efter at flere og flere dyre private projektlejligheder i København ikke kan sælges og i stedet bliver sat til leje, skriver Boligen, der udgives af Boligselskabernes Landsforening og udkommer i morgen.

De almene boligorganisationer har dog intet at frygte, for almene boliger har et bedre ry blandt lejere og er derfor nemmere at leje ud sammenlignet med private lejeboliger. Det vurderer administrerende direktør, Henrik Løvig, fra Boligportal.dk, som har et indgående kendskab til tendenserne på lejebolig- og ejerboligmarkedet.
"Almene boliger er ekstremt efterspurgte. KAB bad os om at annoncere for boligbyggeriet Sejlhuset i Ørestaden. Og det har helt klart været lettere at få lejet disse boliger ud frem for de private, som også udbyder lejeboliger. Årsagen er, at det er mere attraktivt at være lejer hos en boligforening, som i en endnu højere grad varetager lejers interesser, end en privat udlejer kan gøre. Desuden er spillereglerne mere aftalte og helt klare. Ingen har interesse i pludselig at rykke på de spilleregler," konkluderer han.
Han beskriver almene lejeboliger som et gedigent produkt, som bliver ved med at være en god bolig uden et spekulationselement. Lejerne behøver ikke at frygte en fraflytningsregning, pludselige huslejestigninger, og samtidig har de almene lejere indflydelse i deres lokalområde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere