Almene boliger får øget konkurrence

De almene lejeboliger får nu direkte konkurrence, efter at flere og flere dyre private projektlejligheder i København ikke kan sælges og i stedet bliver sat til leje, skriver Boligen, der udgives af Boligselskabernes Landsforening og udkommer i morgen.

De almene boligorganisationer har dog intet at frygte, for almene boliger har et bedre ry blandt lejere og er derfor nemmere at leje ud sammenlignet med private lejeboliger. Det vurderer administrerende direktør, Henrik Løvig, fra Boligportal.dk, som har et indgående kendskab til tendenserne på lejebolig- og ejerboligmarkedet.
"Almene boliger er ekstremt efterspurgte. KAB bad os om at annoncere for boligbyggeriet Sejlhuset i Ørestaden. Og det har helt klart været lettere at få lejet disse boliger ud frem for de private, som også udbyder lejeboliger. Årsagen er, at det er mere attraktivt at være lejer hos en boligforening, som i en endnu højere grad varetager lejers interesser, end en privat udlejer kan gøre. Desuden er spillereglerne mere aftalte og helt klare. Ingen har interesse i pludselig at rykke på de spilleregler," konkluderer han.
Han beskriver almene lejeboliger som et gedigent produkt, som bliver ved med at være en god bolig uden et spekulationselement. Lejerne behøver ikke at frygte en fraflytningsregning, pludselige huslejestigninger, og samtidig har de almene lejere indflydelse i deres lokalområde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik