Almedin-sagen: Frederiksborg samler også ind

18-årige Almedin Fejzic får nu også støtte fra gymnasieelever fra Frederiksborg Gymnasium.

Støtten til den 18-årige gymnasieelev Almedin Fejzic fra Frederiksværk vokser fra flere kanter. Nu slutter eleverne på Frederiksborg Gymnasium sig også til indsamlingen for bosniske Almedin.

Almedin står til at blive udvist på tirsdag - efter at hans egne klassekammerater har kæmpet en brav kamp mod udvisningen.

Almedin Fejzics gymnasiekammerater har blandt andet oprettet Facebook-kampagnen 'Projekt Almedin' og indsamlet 13.000 underskrifter, der er afleveret til integrationsminister Inger Støjberg, Venstre.

- Og det har vi besluttet os for at hjælpe med på nabo-gymnasiet Frederiksborg Gymnasium og HF, hvor vi vil de næste to dage vil lave arrangementet "Tænd et lys for Almedin" for at få vores medstuderende til at donere penge til fordel for Almedins udveksling, fortæller Mathilde Olsen fra 2.A på Frederiksborg Gymnasium til SN.dk.

Hun fortæller, at det skal koste fem kroner at tænde et lys for Almedin.

- Vi tænkte, at et lys symboliserer håb. Derfor vil vi bede vores medstuderende, lærere og rektor at komme ned i vores kantine og tænde et lys for Almedin. Her vil vi tage 5 kroner for at folk kan få lov til at tænde et lys og på den måde vise støtte og samtidig får vi samlet ind, siger Mathilde Olsen til SN.dk.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere